ILIJAŠVIJESTI

SŠC “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš – škola za budućnost koja učenicima može pružiti sva potrebna znanja

U prostorijama Srednjoškolskog centra „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš upriličena je Svečana priredba u 14 sati, povodom Dana škole. Pred brojnim gostima, uposlenicima i roditeljima, vrijedni učenici izveli su bogat program kojim su uljepšali ovu svečanost.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić uputio je čestitke povodom Dana škole, ali i podijelio sa prisutnima informaciju šta je poklon lokalne zajednice.

„Učenicima, profesorima, uspoelnicima i menadžmentu Srednjoškolskog centra „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš želim čestitati Dan škole. Želim vam kazati da ova škola zaista svaki dan sve više afirmira našu općinu Ilijaš, kako kroz međunarodne projekte, tako i kroz postignute rezultate. Donosim vam lijepu vijest a to je da do početka nove školse godine očekujemo završetak radova na uređenju igrališta u krugu škole i to je poklon od naše lokalne zajednice“, kazao je načelnik Fazlić.

Amir Džafo, direktor Srednjoškolskog centra „Nedžad Ibrišimović“, Ilijaš kazao je da je ovo škola budućnosti koja učenicima može pružiti sva potrebna znanja.

„Priredbu su realizovali naši učenici, nastavnici i radnici škole. Zahvaljujemo se i gostima koji su danas odvojili svoje vrijeme i došli da podijelimo zajedno ove svečane trenutke. Važno je da spomenemo rezultate naših učenika. Skoro pa tradicionalno, mi osvajamo prvo mjesto na takmičenju iz demokratije, odnosno u Projektu „Građanin“. Osvojili smo drugo i četvrto mjesto iz geografije. Vrlo visoko mjesto osvojili smo na takmičenjima iz njemačkog i engleskog jezika. Na Festivalu rada koji se održao u subotu u Tuzli osvojili smo drugo mjesto i to je otprilike državni nivo. Nastavljamo vrijedno raditi kada je u pitanju formalno obrazovanje, ali i u neformalnom sektoru. Provodimo tri projekta međunarodne saradnje. Jedan smo okončali sa školom iz Turske, iz Istanbula. Trenutno su nam u posjeti naši partneri iz škole iz Prizrena. U drugoj polovini juna očekujemo goste iz naše partnerske škole iz Izmira. Djeca se raduju tim projektima i rado učestvuju u njima. Djeca uvijek nauče nešto novo i otkrivaju novu dimenziju srednjoškolskog obrazovanja.

Nastavljamo sa projektima omogućavanja što boljih uslova obrazovanja naših učenika. Načelnik Općine Ilijaš Fazlić je u svom obraćanju kazao da ćemo do naredne školske godine dobiti obnovljeno školsko igralište. Kada je u pitanju vanjski izgled školskog kompleksa mi nemamo više šta uraditi. Važno je spomenuti i projekat Regionalnog Challenge fonda koji u svom budžetu predviđa potpunu rekonstrukciju učeničkih radionica u krugu Željezare i opremanje radionica najsavremenijom opremom. Zaista smatram da smo škola za budućnost koja učenicima može pružiti sva potrebna znanja uz korištenje najmodernije nastavne tehnologije“, istakao je direktor Džafo.

Direktor Džafo pozvao je sve prisutne da od 19:00 prisustvuju koncertu na Trgu Alija Izetbegović koji se također održava u sklopu programa obilježavanja Dana škole.

Povezane objave

Back to top button