STK “Hašim Spahić”-Harisa Mešetović i Hamza Kamenjaš nastavili sa dobrom igrom i rezultatima

Proteklog vikenda STK ” Perućica ” – Foča bio je domaćin turnira TOP-8 grupa A za seniore i seniorke. Na turniru je učestovalo po osam seniora i seniorki koji su plasman obezbjedili kroz kvalifikacije i poziciju na rang listi.

-Naš klub su predstavljali najbolji takmičari MEŠETOVIĆ HARISA i KAMENJAŠ HAMZA koji su i na ovom turniru pokazali da spadaju u sam vrh bh. stonog tenisa. U vrlo jakoj konkurenciji naš Hamza je ostvario odličan  rezultat ostvarivši omjer od četiri pobjede i tri poraza. Ako se uzme u obzir da su na turniru učestovali i igrači iz BiH  koji nastupaju u Slovačkoj i Austriji, osvajanjem 5. mjesta Hamza je ostvario izvanredan rezultat i odlično 4. mjesto na rang listi seniora.

Harisa Mešetović je ostvarila omjer od šest pobjeda i jedan poraz što je bilo dovoljno za 2. mjesto na turniru kao i 2. mjesto na rang listi seniorki. Prvo mjesto je osvojila Džana Biogradilić iz STK ” Spin 2012 ” sa omjerom sedam pobjeda i 0 poraza. Važno je istaći da je u odlučujućem meču koji je završen 3:2 u korist Džane, Harisa propustila realizirati nekoliko meč lopti.

Hamza i Harisa sezonu završavaju u mjesecu junu sa prvenstvom BiH za kategoriju seniori/seniorke  U-21 koje će biti odigrano u Tuzli, nakon čega predstoje reprezentativne obaveze za Balkansko i Europsko prvenstvo za mlade u Albeni i Novom Sadu, javljaju iz STK “Hašim Spahić” Ilijaš.

Čestitamo!

Prethodni članakOdavanjem počasti i polaganjem cvijeća obilježen Dan kakanjskih dobrovoljaca “Breza i Misoča 92”
Naredni članakWWF Adria: Evropski dan parkova poziva na razmišljanje, obnovu i povezivanje s prirodom