ILIJAŠSPORT

Stonoteniseri Harisa Mešetović i Hamza Kamenjaš najbolji sportisti općine Ilijaš za 2021. godinu

Manifestacija Izbor najboljeg sportiste i sportašice općine Ilijaš  tradicionalno se obilježava kao dio programa Dana općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH. Dodjeljuju se priznanja za „Sportistu i sportašicu općine Ilijaš“ koji su u prethodnoj godini ostvarili zapažene rezultate. Hamza Kamenjaš i Harisa Mešetović učenici su četvrtog razreda SŠC“Nedžad Ibrišimović“, a ove godine su proglašeni za najbolje sportiste općine Ilijaš. Harisi je ovo treći put, a Hamzi drugi da dobiju ovo priznanje, te smo ih tim povodom ugostili u programu Radio Ilijaša gdje su govorili šta za njih znači ovo priznanje, te koliko treba truda i strpljenja da se postignu ovako dobri rezultati.

Harisa Mešetović članica je STK“Hašim Spahić“ od 2007.godine, te iz godine u godinu niže uspjehe na kantonalnim, državnim, balkanskim i evropskim prvenstvima za mlade.

Neki od uspjeha Harise su: prvo mjesto na KUP-u BiH za seniore, prvo mjesto u Premijer ligi BiH za seniore, treće mjesto na Prvenstvu BiH za juniorke pojedinačno, drugo mjesto također na Prvenstvu BiH za juniorke ženski dubl, drugo mjesto na Prvenstvu BiH za juniorke mješoviti dubl i drugo mjesto ženski dubl, drugo mjesto na Međunarodnom turniru „JOOLA KUP 2021“ juniorke, drugo mjesto u TOP-8 grupa A juniorke i drugo mjesto na Međunarodnom turniru u stonom tenisu „Aladža Open 2021“ seniorke.

„Puno mi znači ovo priznanje, proglašena sam treći put za najbolju sportašicu općine Ilijaš. Ovo priznanje me podstaklo da radim još više, da treniram još više i da imam što bolje rezultate u budućnosti. Ima puno odricanja, međutim potrebna je dobra organizacija“ kazala je Harisa.

Oni igraju za STK“Hašim Spahić“, ali također ujedno su treneri svima onima koji dolaze da nauče igrati stoni tenis. Harisa poručuje da je ovo još jedan izazov da usklade trening sa djecom i njihove treninge.

Hamza Kamenjaš  stonim tenisom se bavi skoro deset godina i spada u najbolje mlade igrače. Stalni je član seniorske ekipe kluba, koja nastupa u Premijer ligi BiH, juniorski je reprezentativac Bosne i Hercegovine, nastupao je i na Balkanskom prvenstvu u Skoplju, te na evropskim takmičenjima u Klužu i Ostravi. Hamza je osvojio prvo mjesto na Prvenstvu BiH za juniore mješoviti dubl, te prvo mjesto u kvalifikacijama za TOP 8- juniori, drugo mjesto kvalifikacija za TOP-8 seniori, prvo mjesto na Međunarodnom turniru „JOOLA KUP 2021“ juniori, prvo mjesto na Međunarodnom turniru „JOOLA KUP 2021“ seniori, drugo mjesto TOP-8 Grupa A juniori, prvo mjesto na Međunarodnom turniru „Aladža-A Open 2021“seniori, prvo mjesto na Otvorenom prvenstvu „Kakanj Open 2021“ muški dubl i prvo mjesto za igrače do 39 godina, te treće mjesto na Međunarodnom turniru „Gewo 2021“ Novi Sad ekipno juniori 10 država.

„Ovo mi je drugi put da osvajam ovu nagradu, drugi put sam najbolji sportista općine Ilijaš.Ovo je meni najdraža nagrada iako je bilo raznih priznanja i sa turnira za koja se izborim direktno na terenu. Ovo priznanje uvijek će imati posebno mjesto u mom srcu, drago mi je da sam je osvojio u zadnjoj godini juniora. Godina juniora je produžena zbog korone i ovo je kruna što se tiče igranja tenisa u mlađim kategorijama. Slijedi prelaz, završavam sa srednjom školom i izlazim iz juniora i prelazim u seniore“ poručio je Hamza.

Za konstantno dobre rezultate potrebno je dosta vremena, strpljenja, ali i truda Hamza ističe da nije lahko uskladiti sve obaveze, i da ima dosta odricanja.

„Škola nam oduzme dosta vremena, ali poslije nastave idem na trening i to je pet puta sedmično. Imam sreće da imam takvo društvo da su uvijek imali razumijevanje za moje treninge, turnire gdje se desi da u toku mjeseca ili dva nemam slobodnog vikenda. Ima dosta odricanja, ali se isplati na kraju“ kazao je.

Hamza je za kraj poručio da svi oni koji žele da se učlane, da je to divan sport, igrači nisu izloženi povredama,  nema fizičkog kontakta i da se treninzi održavaju pet puta sedmično.

Čestitamo Harisi Mešetović i Hamzi Kamenjaš na ovom priznanju, i da nastave sa dobrim rezultatima.

 

Povezane objave

Back to top button