Stotine posjetitelja uživale na koncertu ilahija i kasida u organizaciji BZK Preporod Ilijaš

Stotine ljubitelja duhovne muzike, večeras su uživale na koncetru ilahija i kasida u organizaciji BZK Preporod Ilijaš. Koncert je upriličen u okviru manifestacije “Ilijaški dani” na Trgu Alije Izetbegovića Ilijaš. Album „Bošnjak“ večeras je premijerno predstavljen uživo, kako ilijašanima tako i mnogobrojnim posjetiteljima iz drugih općina.  Adis Duraković, predsjednik BZK „Preporod“ Ilijaš kazao je da je ova večer bila poslastica za dušu svih ljubitelja islamske duhovne muzike.

„Večeras smo se predstavili sa albumom „Bošnjak“ koji nismo do sada imali priliku predstaviti široj narodnoj masi. Razlog tome je pandemija koronavirusa. Pored našeg muškog hora, nastupao je i ženski hor koji je u studiju počeo da radi novi projekat. To je njihov prvijenac i nadamo se ako Bog da, da će ga završiti do kraja tekuće godine. BZK „Preporod“  svojim radom podržava sve projekte u općini Ilijaš. Trudimo se da maksimalno dajemo svoj doprinos u razvoju kulture kako općini Ilijaš tako i u cijeloj državi BiH. Radili smo i izvan BiH, koronavirus nas je spriječio u posljednje vrijeme, ali se nadamo boljim uslovima i da nastavimo raditi velike projekte sa našim prijateljima i partnerima širom svijeta. Na albumu „Bošnjak“ su radili vrhunski stručnjaci, kompozitori i umjetnici“, istakao je Duraković.

Nizale su se ilahije i kaside „Da je Bosna od dženneta dio“, “Bošnjak”, “El – Emin”, „Gospodaru svih svjetova“ i mnoge druge a na Trgu Alija Izetbegović je bilo sve više posjetilaca. Bio je ovo jedan od najposjećenijih događaja u okviru manifestacije „Ilijaški dani“ 2021.

 

 

 

Prethodni članakAtraktivan nastup članova CBV „Bunkai“ Na Trgu „Alija Izetbegović“
Naredni članakProgram Manifestacije „Ilijaški dani“ za utorak 06. juli