Superliga FBiH počinje u subotu-Ilijaški odbojkaši igraju gostujuću utakmicu u Olovu

Ovog vikenda počinje Superliga FBiH u odbojci, u kojoj se takmiči i naš OK Ilijaš. Za prvog protivnika ove sezone imaju ekipu “OK Olovo” iz Olova, utakmica se igra na gostujućem terenu u subotu 08.10.2022 s početkom u 17:00h.

Bio je ovo povod da o aktivnostima, planovima i promjenama u OK Ilijaš razgovaramo u našem programu.

Prvo o utakmici i prvom susretu, komšijskom derbiju sa ekipom Olova.

Ekipa iz Olova je veoma respektabilan protivnik, sa kojim imamo veliki broj odigranih utakmica, gdje su u većini slučajeva sitnice određivale pobjednika. Očekivanja su nam naravno velika, te ćemo dati sve od sebe da se na samom startu vratimo kući sa maksimalnim brojem bodova.

Odbojkaški klub Ilijaš već skoro dva mjeseca aktivno i vrijedno radi na pripemama za početak nove sezone, te se nadamo dobrom početku i dobrim rezultatima na samom startu Superlige FBiH.

Ambicije su naravno velike, primarni cilj našeg kolektiva je promocija sporta, te same odbojke u našem gradu, gdje nažalost trenutna situacija što se tiče direktno mlađih naraštaja nije baš zadovoljavajuća. Naprotiv, veoma je mali broj mladih polaznika, te sam broj mladih koji su zainteresovani za ovaj sport nije baš ohrabrujući. Shodno tome smo sebi zadali cilj da pokušamo zainteresovati naše najmlađe građane te im pružiti priliku da se zaljube u ovaj sport, kazali su nam iz OK Ilijaš.

Kada je u pitanju odbojkaška ekipa i takmičarski dio plana, cilj za ovu sezonu nije skroman, te je krajnji cilj ulazak u viši rang takmičenja-Premijer ligu FBiH.

Većina naših naših pratilaca, sugrađana i simpatizera upoznata je s tim da je došlo do velikih promjena i reorganizacije u našem klubu počevši od funkcije predsjednika, uprave, te pozicije trenera. Ekipa je ove sezone u većinskom dijelu ostala ista, najveća promjena se desila na samoj trenerskoj poziciji, gdje će našu ekipu ove sezone voditi Damir Mahmutović. Što se igračke postave tiče ostvaren je dogovor sa par novih igrača sa kojima se aktivno radi, i nastoji da se kvalitet igre naše ekipe dovede na veći nivo. Moramo priznati da je ove sezone konkurencija kvalitetna, očekuje nas par protivnika sa kojima nemamo puno iskustva i ekipe koje, također, vrijedno rade, ekipe koje su se znatno pojačale igračkim kadrom i imaju ambicije slične našima, navode.

OK Ilijaš je, nažalost,  ove sezone naišao na brojne probleme što se tiče samog održavanja treninga, pogotovo u ovoj jako bitnoj pripremnoj fazi.

S obzirom na to da smo, kao i skoro svi ostali sportski kolektivi u našem gradu, neposredno pred sami početak, odnosno u fazi planiranja pripremnih treninga, ostali uskraćeni za mogućnost korištenja sportske dvorane, moramo priznati da situacija u kojoj smo se našli je bila krajnje nezavidna. Uz mnoštvo poziva, sastanaka, molbi, uspjeli smo na neki način da napravimo te realizijemo alternativni plan u dogovru sa JU OŠ “Stari Ilijas” te Srednjoskolškim centrom “Nedžad Ibrišimović” u Ilijašu gdje se i trenutno obavljaju naši treninzi. Prvi dio pripremnih treninga, gdje je u suštini glavni fokus na fizičkoj spremi, naši momci su počeli na Gradskom stadionu u Ilijašu, te su kroz tok priprema mijenjali lokacije shodno planu i programu treninga. Također smo nekoliko puta posjetili Atletski centar na Koševu, gdje nas je ugostio “Atletski klub Sarajevo” i ustupio svoje terene i prostorije za treniranje, te im se i ovom prilikom zahvaljujemo na gostoprimstvu. Odigrali smo i par pripremnih/prijateljskih utakmica u dogovoru sa našim prijateljima iz OK “Bosna” Sarajevo , te sa trenutnim prvakom BiH OK “Kakanj” te smo upisali učešće na Međunarodnom memorijalnom truniru “Maja Đokić”.

Uz radove u Sportskoj dvorani, problem je i mjesto odigravanja domaćih utakmica.

Što se tiče domaćih utakmica, uz sve poteškoće koje su nas zadesile, imali smo malo i sreće kada je u pitanju sam raspored igranja, naime naši momci prve dvije utakmice igraju u gostima,  a s obzirom na to da je najavljen i završetak radova u Sportskoj dvorani Ilijaš, mi se istinski nadamo da će isti biti ispoštovan te da ćemo biti u mogućnosti naše domaće utakmice startati u Sportskoj dvorani Ilijaš uz podršku naših simpatizera i navijača sa tribina, zaključuju iz OK Ilijaš.

 

Prethodni članakSutra muslimani obilježavaju dan rođenja poslanika Muhammeda a.s.
Naredni članakVrtić Ilijaš nizom aktivnosti obilježio Dječiju nedjelju