VIJESTI

Sutra biramo pobjednike Ramazanskog takmičenja Radio Ilijaša 2019

Finale Ramazanskog takmičenja Radio Ilijaša bit će  održano u srijedu 29. maja 2019. godine u 10:30h u studiju Radio Ilijaša. Komisija će takmičare testirati iz učenja prvog džuza Kur'ana na način da će izvlačiti karticu sa rednim brojem stranice koju trebaju učiti. Finalisti: Ahmed Krdžić, Mustafa Begzadić, Umejma Begzadić, Hadžera Čehić, Mirelma Bečić, Muhammed Hammed, Amina Rožajac, Ali Gljiva, Merjema Rožajac, Ilhana Mustafić. Komisija je u polufinalnoj emisiji većinom glasova naknadno odlučila da se u finalnoj emisiji takmiče i Mustafa Vrabac i Ajša Hodžić. Komisija u sastavu: Šerif ef. Ćatić, prof. Mejrima Valjevac i Nermina Durić-Kahvedžić  izabrat će, na osnovu pokazanih rezultata, tri kandidata, osvajače prvog drugog i trećeg mjesta. Sponzor Ramazanskog takmičenja je Opčina Ilijaš i načelnik Akif Fazlić. Dodjela diploma i nagrada pobjednicima bit će upriličena u četvrtak 6. juna 2019. godine sa početkom u 19:00 sati na tradicionalnij Bajramskoj večeri u organizaciji JU KSC i Radio Illijaš. Finale Ramazanskog takmičenja Radio Ilijaša bit će  održano u srijedu 29. maja 2019. godine u 10:30h u studiju Radio Ilijaša. Komisija će takmičare testirati iz učenja prvog džuza Kur'ana na način da će izvlačiti karticu sa rednim brojem stranice koju trebaju učiti. Finalisti: Ahmed Krdžić, Mustafa Begzadić, Umejma Begzadić, Hadžera Čehić, Mirelma Bečić, Muhammed Hammed, Amina Rožajac, Ali Gljiva, Merjema Rožajac, Ilhana Mustafić. Komisija je u polufinalnoj emisiji većinom glasova naknadno odlučila da se u finalnoj emisiji takmiče i Mustafa Vrabac i Ajša Hodžić.

Komisija u sastavu: Šerif ef. Ćatić, prof. Mejrima Valjevac i Nermina Durić-Kahvedžić  izabrat će, na osnovu pokazanih rezultata, tri kandidata, osvajače prvog drugog i trećeg mjesta. Sponzor Ramazanskog takmičenja je Opčina Ilijaš i načelnik Akif Fazlić.

Dodjela diploma i nagrada pobjednicima bit će upriličena u četvrtak 6. juna 2019. godine sa početkom u 19:00 sati na Bajramskoj večeri u organizaciji JU KSC i Radio Illijaš.  

Povezane objave

Back to top button