Sutra Sajam srednjih škola: Učenici i roditelji moći će se upoznati sa zanimanjima i mogućnostima zapošljavanja

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, u saradnji sa Zajednicom srednjih škola, organizuje Sajam srednjih škola, s ciljem promocije srednjoškolskog obrazovanja u KS. Manifestacija će biti održana sutra /srijeda/, 25. maja 2022. godine, ispred BBI centra, u terminu od 14:00 do 19:00 sati.

Kako poručuju iz Ministarstva, namjera je da se kroz prezentaciju svake škole, učenici koji završavaju osnovnu školu i njihovi roditelji upoznaju sa zanimanjima za koja se mogu obrazovati u srednjim školama na području Kantona Sarajevo, kao i sa mogućnostima daljnjeg zapošljavanja.

Jednodnevni Sajam srednjih škola će, kroz pojedinačne prezentacije svaka od 44 srednje škole ponuditi najznačajnije informacije o načinu rada i funkcioniranja škola, osnovnim djelatnostima kojima se bave, načinu na koji su škole povezane sa poslodavcima, te kakva je konkurentnost na tržištu rada nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja.

Ministarstvo poziva sve učenike, prevashodno one koji u školskoj 2021/2022. godini pohađaju 9. razred osnovne škole, roditelje, poslodavce i ostale zainteresirane da posjete Sajam.

vlada.ks.gov.ba

 

Prethodni članakPodručne škole Misoča, Malešići i Bioča u posjeti ilijaškom kinu
Naredni članakPočeli radovi na obnovi saobraćajnica u Ilijašu i Vogošći