Sutra se u Skenderiji održava najveći event za razvoj karijere i zapošljavanje mladih

Ukoliko tražite posao, stipendiju, edukaciju, praksu ili vam trebaju savjeti za razvoj karijere onda je idealan događaj za vas drugi STARfest koji se održava u velikoj dvorani Centra Skenderija u srijedu 15. novembra.

STARfest trajat će od 10:00 do 18:00 sati, a ulaz je besplatan.

Jesensko izdanje STARfesta posvećeno je Evropskoj godini vještina i predstavit će 25 inspirativnih govornika na main stage-u o poslovima budućnosti, promjenama i trendovima na tržištu rada, EU prilikama za mlade u BiH, trikovima i alatima za nalaženje posla, o savjetima i konkretnim opcijama za razvoj vlastitog biznisa.

U okviru sajma prilika STARfest će predstaviti 60 izlagača koji će pored prezentacije svojih kompanija i organizacija pružiti i razne testove i karijerno savjetovanje uz sjajnu priliku za direktno upoznavanje sa managerima i liderima iz svijeta biznisa, civilnog sektora i neformalne edukacije.

Paralelno u četiri sale održat će se i 20 edukativnih radionica na razne teme. Kompletan program možete pronaći ovdje.

STARfest dio je nove digitalne STAR eLearning platforme koja nudi mladima besplatan video kurs sa 25 zanimljivih lekcija/epizoda o poslovima budućnosti, X faktorima za nalaženje posla kao i načinima kako te X faktore razviti i pronaći posao. Tu je i mogućnost povezivanja kasnije sa top kompanijama. Na STAR platformu se možete registrovati na www.star.study.

Organizator STARfesta je Munja Inkubator uz generalno partnerstvo sa Vladom Kantona Sarajevo. Prijatelji festivala su Udruženje HR menadžera, Telemach Fondacija i AS Holding, uz niz drugih partnera poput Međunarodne organizacije rada, Vlade Federacije BiH, Vlade Brčko distrikta, općine Centar, Evropske unije u BiH i Europe House, zatim kompanija koje ulažu u mlade: Holdina, Adriatic Metals, NELT, Sparkasse Banka, Deloitte, Manpower, NLB Banka, Experience Work & Travel i mnogi drugi.

Prethodni članakMiladin Trifunović oslobođen optužbi za ratne zločine na području Vogošće i Ilijaša
Naredni članakZmajevi otputovali u Luksemburg, večeras službeni trening