ILIJAŠSPORTVIJESTI

Sutra turnir u Sportskoj dvorani u organizaciji FTS Funino Academy International za 2014. godište

Sutra će u Sportskoj dvorani Ilijaš biti održan turnir u organizaciji FTS Funino Academy International za 2014. godište sa početkom u 10:00 sati. Turnir pod nazivom “Svi smo mi pobjednici” počeo je 25.11.2023. a trajat će sve do proljeća.

„Naslov „Svimo smo mi pobjednici“ jeste zato što rezultat nije primaran i nije u fokusu. U fokusu je da se djeca što bolje razvijaju i da se zabave i nemaju pritisak od trenera. Sad na ovom turniru postignuto je 124 gola i mislim da je svaki roditelj zadovoljan i nemoguće je da neko dijete ne postigne gol. Dijete najviše raduje kada da gol, svi na utakmice dolaze radi golova. Djeca imaju da odigraju na turniru 96 minuta, i ova djeca 2013. godište su dobro to podnijela. Jedna utakmica traje 24 minuta, tri puta po osam minuta“ kazao je koordinator Akademije Safet Mujkanović.

Jedan od glavnih ciljeva FUNina je da se djeca vrate osnovnim vrijednostima sporta – igri, zabavi i timskom duhu. Dodatno sistem pomaže djeci da razvijaju socijalne vještine, timski rad i samopouzdanje. Također, pruža im priliku da se izraze kroz fudbal na svoj način, bez straha od grešaka ili pritiska rezultata.

FUNino je već postao popularan u mnogim zemljama širom svijeta i donio je promjene u dječijem fudbalu.

Povezane objave

Back to top button