ILIJAŠVIJESTI

Svečani prijem i dodjela ruksaka sa priborom za 223 ilijaška prvačića

Prvi školski dan za 223 prvačića pet ilijaških osnovnih škola počeo je svečanim prijemom i dodjelom ruksaka sa priborom na Trgu Alije Izetbegovića.

Općina Ilijaš i ove godine realizuje projekat podrške učenicima i njihovim roditeljima za početak nove školske 2023/2024. godine. Učenicima prvih razreda svih ilijaških osnovnih škola Općina Iijaš je obezbijedila školske ruksake sa potrebnim priborom.

Prisutnima se obratio načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić. „Prvi dan škole i početak nastave je važan društveni događaj. Učenici danas dobijaju novu kuću u kojoj će se obrazovati. Lokalna zajednica je organizovala ovu manifestaciju za naše prvačiće kao vid dobrodošlice. Željeli smo na ovaj način da ih sve okupimo, uručimo poklone i zaželimo sve najljepše za početak polaska u školu. Ovo je sigurno i za porodice važan trenutak kojeg će se rado sjećati. Želimo da ambijent kojeg smo danas kreirali ostane u njihovim sjećanjima i srcima“, poručio je načelnik Fazlić.

Predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš, Alma Mešić uputila je čestitiku i poželjela prvačićima uspješan novi početak i da ne zaborave dječiju radost te da budu dobri i čestiti ljudi.

„Služba za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica kojoj pripada ovaj dio posla je vrijedno radila prethodnih mjeseci u pripremi početka nove školske godine zajedno sa naših pet osnovih škola. Općina Ilijaš, odnosno Općinsko vijeće unazad nekoliko godina pripremaju poklone, školske ruksake i školski pribor kao mali znak pažnje za početak školske godine. Obaveza lokalne zajednice je da u ovim teškim vremenima olakša roditeljima koji školuju djecu, ali i svim onima koji učestvuju u odgojno-obrazovnom procesu. Pored tih malih poklona Općina Ilijaš na čelu sa općinskim načelnikom je u prethodnih nekoliko godina vrijedno radila u poboljšanju uslova u odgojno – obrazovnom procesu“, kazala je Mešić.

U OŠ “Hašim Spahić” upisano je 67 učenika, u OŠ “Podlugovi” 47, OŠ “Stari Ilijaš” 45, OŠ “Đulistan” 43 i OŠ “Srednje” 21 učenik.

Povezane objave

Back to top button