U novootvorenom Biznis centru sinoć je, sa početkom u 19:00 sati,  upriličeno  svečano obilježavanje početka rada Bizcity online platforme. U prepunoj sali, uz prisustvo zvanica iz privredne i društvene sfere, upriličen je pokazno-reprezentativni program u kojem je predstavljena platforma BIZCITY.BA.  Naime, Opšta zadruga “SASE” djeluje kao pravno-finansijski, marketing i strateško upravni konsalting centar, a formirana je na principu poslovnog inkubatora za preduzeća. Unutar svog poslovanja SASE radi sa pravnim licima iz svih grana privrede, težeći unapređenju produktivnosti i stabilnosti klijenata. Poslovni inkubator SASE  relativno i nerelativno, jako mlad poslovni subjekat, takozvani startup. Ideju biznis  platforme za pravne subjekte predstavio je Halil Sulejmanović, direktor poslovnog inkubatora SASE, ujedno i vlasnik platforme Bizcity.ba.

„U sadašnjem fokusu jeste razvoj virtualne platforme bizcity.ba koja predstavlja težište rada i djelovanja poslovnog inkubatora SASE i kao takva smatra se društvenom mrežom  za pravna lica. BizCity platforma je biznis inovacija koja omogućava integraciju poslovnih aktivnostina internet mrežu  i priključenje internet svijetu koji je budućnost poslovanja u svakom mogućem smislu. BizCity ima misiju da bude prva B2B platforma koja će raditi isključivo sa firmama koje tehnološki napreduju i razumiju ekonomske trendove. Težnja je u izgradnji internet identiteta kompanije korisnika, uspostavljanje unutar granične i vangranične saradnje i izgradnja online presence-a kroz grupisanje poslovnih korisnika u jedinstvene baze podataka. Bizcity na ovaj način otvara mogućnost korisnicima za zapošljavanje radnika na novootvorena radna mjesta, tendersko poslovanje, grupisanje mikro, malih i srednjih preuzeća, aktivnu reklamnu kampanju, te internet lice firme kroz profile koje navedena platforma nudi“, kazao je direktor Sulejmanović.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazli čestitao je mladom timu na izuzetno kvalitetnoj ideji koja će doprinijeti ekonomskom razvoju naše općine ali i države.

„Zadovoljstvo mi je da ste večeras ovdje uz Halila i njegovu mladu ekipu. Zaista sam sretan. Ono čega sam se bojao, kada smo za Dan općine ove godine, otvorili ovaj prostor, jeste to da li će ovaj prostor zaista biti mjesto iz kojeg će dolaziti nove ideje, slati nove poruke. Na moje lično zadovoljstvo a i svih vas, zaista se dešavaju pozitivne stvari, programi i ideje. Večeras se šalje lijepa poruka, prije svega našim građanima, našim privrednicima ali i našoj BiH. Vrlo često po strani ostavljamo svoju odgovornost prema državi. Ovakvu vrstu patriotizma moramo stalno ispoljavati. Halil će sigurno uspjeti. Okupio je reprezentativne privrednike i mlade ljude koji vrijedno rade. To govori o dobroj ideji i energiji mladih ljudi u kojoj vidimo našu budućnost i perspektivu. Pozitivni ekonomski trendovi naše općine dešavaju se zbog  ovakvih ideja“, kazao je načelnik Fazlić.

Nakon obraćanja načelnika Fazlića, upriličeno je svečano presjecanje vrpce čime je zvanično obilježen početak rada platforme.

Tehnički pristup izradi platforme predstavio je  voditelj projekta CGP tima Inel Pandžić.

Dizajnerska rješenja i projekciju idejnih rješenja predstavio je freelance Web design expert Amir Kadić.

Pokaznu prezentaciju funkcionalnosti, svrhe i mogućnosti platforme predstavio je direktor Sulejmanović te se zahvalio na podršci svim prisutnim zvanicama.

Mnogo uspjeha u radu želimo mladom i uspješnom timu zadruge SASE.

„Kreativan čovjek motivisan je željom da postigne a ne željom da pobijedi druge. Za dvadeset godina bićete više razočarani stvarima koje niste učinili, nego stvarima koje jeste. Zato je vrijeme da svako od nas isplovi iz sigurne luke, da u ime boljitka države Bosne i Hercegovine istražuje, uči, sanja, razvija, uspravlja se, otkriva”. 

Share.

Comments are closed.