Svečano obilježen 9. rođendan Osnovne škole „Stari Ilijaš“

Dan Osnovne škole „Stari Ilijaš“ tradicionalno se obilježava na Dan Općine Ilijaš i Dan nezavisnosti BiH. Učenici, nastavnici i gosti zajedno su uz prigodan kulturno-zabavni program obilježili devetu godišnjicu uspješnog rada ove odgojno-obrazovne ustanove.

Direktor škole Adem Alić, ističe da polahko ali uspješno postavljalju jake temelje i da se raduju prvoj deceniji postojanja škole.

“Prije svega moram da priznam da sam danas jako sretan, jer poslije dvije godine organizujemo priredbu u našoj sali. Također, moram priznati da smo imali jako tešku, ali izuzetno uspješnu godinu. Dan škole je prilika kada se vrednuju postugnuća i uspjesi, pa ćemo izdvojiti nekoliko aktivnosti. Prije svega želim da istaknem da u ovoj školskoj godini isparaćamo 9. generaciju naših maturanata, ali prvu koja se odškolovala od 1. do 9. razreda u našoj školi. Svake godine učenici naše škole sudjeluju na mnogobrojnim takmičenjima od školskih do državnih, i ponosni smo na uspjehe učenika naše škole, zahvaljuljem svima koji su ih pripremali i usmjerili. Realizovali smo projekat i STEAM-Tabla. Učestvovali smo u projektu “Primjena asistivne tehnologije u inkluzivnom obrazovanju”. Bilo smo jedna od dvije škole u KS koja je učestvovala u projektu Save the Children “Škola kao zelene zone”. Ugostili smo bratsku školu “Bilge Soyak” iz Istanbula. Sa ministarstvom za prostorno uređenje realizovali smo projekat utopljavanje naše dvije PŠ Misoča i Malešići. Prisustvovali smo na završnoj konferenciji u Konyi – Erasmus+ projekat” Humor u nastavi”. Sa Općinom Ilijaš opremili smo pet učionica zebra zavjesama, opremili smo pet učionica projektorima, asfaltirali put do PŠ Bioča, rekonstruisali sportsku plohu PŠ Malešići. Uspjeh koji predstavlja promociju naše škole, naše općine, a u konačnici i domovine jeste EU Projekat Erasmus+ “Jačajmo samopouzdanje kod učenika u osnovnoj školi” kazao je direktor Alić.

Alić se zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji svih ovih projekata, a posebno se zahvalio svom timu, kolektivu koji su sve to sa lahkoćom realizovali.

“Vjerujem da našu školu čeka mnogo godina uspješnog rada i da ćemo svaku generaciju iznjedriti, prije svega u dobre ljude i stručnjake iz različitnih oblasti. Na kraju, želim da svim građanima BiH čestitam Dan nezavisnosti, građanima općine Ilijaš Dan općine i naravno, svim našim učenicima, njihovim roditeljima i uposlenicima škole, sretan Dan škole. Sa željom da volimo i čuvamo svoju domovinu, svoj grad i svoju školu” poručio je Alić.

Pedagogica škole Enisa Džakmić, poručila je da su svi sretni jer konačno mogu ugostiti prijatelje, partnere OŠ “Stari Ilijaš” u prostorijama škole posebno nakon kovid vremena koje je iza nas.

“OŠ”Star Ilijaš” niže svoje uspjehe i evo ovo je deveti rođendan. Ove godine ispraćamo prvu generaciju maturanata koja se odškolovala od prvog do devetog razreda. Ponosni smo na niz projekata koje smo realizovali u proteklom periodu, a posebnu važnost bih dala projektima Erasmus + koje su naše vrijedne kolegice realizovale u protekle dvije godine i nastavljaju istim putem dalje” rekla je pedagogica Džakmić.

Direktor škole Alić uručio je zahvalnice Općini Ilijaš, Save the Children, Hodžex d.o.o., Niskogradnja Drumić, Bilal d.o.o, MZ Stari Ilijaš, MZ Malešići, Crveni križ Breza, OO „Carpe diem“ i Apoteke Oaza.

Prethodni članakPoloženo cvijeće na šehidskom mezarju i katoličkom groblju u Brezi u povodu Dana općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH
Naredni članakSvečano otvoreno Reciklažno dvorište u Ilijašu