ILIJAŠMAGAZINVIJESTI

Svečano obilježen Dan Osnovne škole „Podlugovi“

Osnovna škola “Podlugovi” ove srijede je bogatim kulturno-zabavnim i edukativnim  programom, proslavila svoj dan. Na samom početku manifestacije prisutnim se obratio direktor škole Admir Abadžija, koji je čestitao učenicima i nastavnicima Dan škole, a gostima poželio dobrodošlicu.
U toku programa prisutnim su prezentirane sva značajnije aktivnosti i projekti u toku školske godine.

Protekla godina je bila jedna od najplodonosnijih za našu školu jer smo uradili mnoge infrastrukturne projekte kao što je sanacija krova, unutrašnji radovi, ulaz,  ograđivanje dvorišta. Zahvaljujem se Općini Ilijaš, nadležnom ministarstvu, Vijeću roditelja na velikoj podršci prilikom realizacije projekata. Ova lijepa priča bit će nastavljena i ubuduće. Najvjerovatnije ćemo završiti projekat vanjskog uređenja dvorišta, sanaciju odvodnih voda sa krova i druge projekte. Puno toga smo dobili ugradnjom usporivača saobraćaja tako da imamo ljepše i bezbjednije okruženje za naše učenike, kazao je direktor Abadžija za Radio Ilijaš.

 Ove godine u prvom roku za prvačiće upisano je manje djece, a da to nije slučaj samo u OŠ „Podlugovi“ potvrdila je i pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti Općine Ilijaš Sanja Zagorac-Jozić.

-Evidentan je smanjen broj upisanih  prvačića za 2017./18. godinu ali s obzirom na to da je ostao augustovski upisni rok, nadamo se da ćemo dostići nivo od prethodnih godina. Ovo je svečan trenutak u ovoj školi kada se okupe učenici i roditelji da zajedno s menadžmentom i uposlenicima škole i gostima obilježe ovaj datum. Sumiraju se rezultati u prošloj školskoj godini, rezultati u učenju, osvojena općinska i kantonalna takmičenja i uspješno provedeni infrastrukturni projekti, a u protekloj godini Osnovna škola „Podlugovi“ u svim tim oblastima zabilježila je veliki uspjeh.

 Nejla Hasanović, učenica devetog razreda i voditeljica današnjeg programa kaže da su osjećanja sreće i tuge pomiješana na ovaj dan.

-Htjela bih da se zahvalim svim nastavnicima koji su bili uz mene, davali savjete, oni su mi kao drugi roditelji, odgojili su me i nadam se da ću ih viđati i kada nastavim školovanje u srednjoj školi, kazala je buduća učenica Medicinske škole Bjelave i , kako se nada, buduća doktorica.

 Prisutni su imali priliku uživati u priredbi koji su pripremili učenici od  prvog do devetog  razreda a maturantima su poželjeli puno sreće i uspjeha u daljem školovanju.

 

Povezane objave

Back to top button