ILIJAŠ

Svečano obilježen Dan Osnovne škole “Srednje”

Osnovna škola “Srednje” ovog petka je bogatim kulturno-zabavnim i edukativnim  programom, proslavila svoj dan. Na priredbi su učenici pokazali znanje i vještine koje su usavršavali tokom školske godine u mnogobrojnim sekcijama.

Direktorica Osnovne škole “Srednje” Dženita Čehajić -Kulo kaže da je misija ove ustanove odgoj I obrazovanje i da đaci budu ponsni što su baš pohađali baš ovu školu.

Danas obilježavamo svoj dan, uzbuđeni smo i ponosni. Pandemija je iza nas i otvaramo svoja vrata za naše roditelje, prijatelje i partnere koji su nam sve ovo vrijeme davali podršku. Odgoj i obrazovanje, zdravi, vrijedni, mladi ljudi naša su misija. Naša škola je prepoznatljiva po ulozi u našoj lokalnoj zajednici, dajemo izuzetan doprinos i imamo izuzetnu saradnju i zahvaljujem načelniku Akifu Fazliću na podršci u unapređenju rada i ciljeva Osnovne škole “Srednje”, kazala je Čehajić-Kulo.

U ime Općine Ilijaš Dan OŠ “Srednje” čestitala je Enisa Mešetović, stručna saradnica za obrazovanje, pitanje mladih i NVO sektor Enisa Mešetović.

-Koristim ovu priliku da u ime načelnika Akifa Fazlića čestitam Dan OŠ “Srednje”. Imamo izvrsnu  saradnju sa menadžmentom ove škole,  ponosni smo i radosni na sve uspjehe i rezultate koje kontinuirano postižu, nadamo se da će tako biti i u budćnosti, a Općina Ilijaš nastavit će pružati podršku svim projektima u skladu sa svojim mogućnostima, kazala je Mešetović.

Za Osnovnu školu “Srednje” u okviru Budžeta općine Ilijaš za 2022. godinu planirana su sredstva u iznosu od 15.000,00 KM koja će ove godine biće više usmjerena na projekte estetskog uređenja centralnog objekta škole. Dio ovih sredstava bit će usmjeren  u realizaciju video-nadzora za objekte područnih škola u Kamenici, Gajevima i Dragoradima.

Povodom Dana OŠ “Srednje” dodijeljene su zahvalnice za Općinu Ilijaš, World Vision i Fondaciju Boris Divković.

Povezane objave

Back to top button