Uz  prisustvo velikog broja lokalnih zvaničnika, kupaca, dobavljača , italijanskih partnera i drugih gosta danas je svečano otvoren objekat firme Ezio Inox Ilijaš . Objekat se nalazi na adresi Luka bb Ilijaš.

Ezio Inox je firma koju su osnovali italijanski partneri i koja koristi italijansku tehnologiju za proizvodnju bačvi od nehrđajućeg čelika za skladištenje tekućih namirnica

Osnovana je 2012. godine uz tehničku podršku i stručno znanje italijanske firme sa dugogodišnjim iskustvom u toj djelatnosti .

Ezio Inox svojim klijentima pruža mnoštvo prednosti u odnosu na konkurenciju. Korištenjem inox nehrđajućeg čelika i primjenom  modernih procesa proizvodnje garantira se visoka razina kvaliteta proizvoda .

Ova firma izrađuje proizvode okrenute budućnosti istovremeno imajući u vidu profesionalni  rast i razvoj svojih zaposlenika kao ključne tačke koje je čine održivom i konkurentnom na tržištu rada.
Da firma uspješno posluje u kontinuitetu dokaz je otvaranje i novog objekta .

Sead  Alihodžić, osnivač firme  je pozdravio sve prisutne i zahvalio  se što su došli da uveličaju   svečanost posebno pozdravljajući goste iz Italije . Načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić napravio je kratku retrospektivu  nastanka  ove firme , ukazujući na težak period koji  je  iza nas .

Cilj ove firme je služiti klijentima i učiniti ih ponosnim na kupljeni proizvod. Izvozu  u Evropu namijenjeno je 90 % proizvodnje ove firme,  a 10%  prodaji u BiH.

Prisutnima se obratio i Predsjedavjući OV Ilijaš  Ilijaš Mahir Dević  koji je čestitao osnivaču firme na  postignutim rezultatima  i kazao kako su osjećaji divni kada je otvaranje ovakvih objekata u pitanju.

U narednom periodu firma Ezio Inox planira povećanje radnih mjesta i realizaciju mnogobrojnih projekata .

Fotografije pogledajte na FB Radio Ilijaša .

 

 

Share.

Comments are closed.