U Sportskoj dvorani Ilijaš sa početkom u 09:20 sati upriličeno je Svečano otvorenje VII Memorijalnog turnira „Predrag Ilić Prda“. Isti je organizovao Sindikat policije Kantona Sarajevo  – sindikalne organizacije PS Ilijaš. Turnir je otvorio komandir PU Ilijaš Irfan Nefić.

Elvir Šehić, predsjednik Organizacionog odbora sindikata MUP-a KS – V sindikalne organizacije PS Ilijaš zahvalio se svima koji su na bilo koji način doprinijeli i uzeli učešće da se nastavi tradicija duga sedam godina.

„Pripala mi je čast da se obratim u ime organizatora Memorijalnog turnira na kojem učestvuje 26 ekipa. Zahvaljujem se svima koji su nam pružili podršku u učesnicima koji daju na važnosti ovom događaju. Vjerujem da će turnir proći u najboljem redu. Na turniru se prisutnima obratila supruga Predraga Ilića, Renata Ilić kojoj se posebno zahvaljujemo“, kazao je Šehić.

Renata Ilić supruga pokojnog Predraga prisustvovala je svečanom otvorenju zajedno sa djecom.  Ovaj događaj je veoma emotivan za porodicu Ilić, uz izuzetnu zahvalnost svim kolegama i sugrađanima koji čuvaju sjećanje na Predara Ilića – Prdu.

„Prvi put sam smogla snage da se javno obratim i zahvalim policijskoj upravi Ilijaš, Predragovim kolegama i prijateljima koji su ovo pokrenuli, sindikatu i sponzorima koji pomažu da se ovaj turnir održava.  Naši životi su individualni, svi smo različiti, svi imamo svoje probleme ali i sretne trenutke. Nažalost dešavaju se i ovakve stvari kao što su našoj porodici. Ali nikada ne treba odustati ma koliko nešto u životu bilo teško. Nije sramota pasti, sramota je ostati ležati“, kazala je Renata.

Ove godine je prijavljeno 26 ekipa i zaista se mnogo ekipa odazvalo. Iz PS MUP-a KS dolazi 12 ekipa, a ostalih 14 su ekipe sa područja općine Ilijaš. Prva utakmica odigrana je  u 08:45 sati. Ovom prilikom želim pozvati sve građane općine Ilijaš i šire da svojim prisustvom isprate ovaj događaj i preostale utakmice.

Share.

Comments are closed.