VIJESTI

Svečano otvorena manifestacija “Ilijaški dani 2017”

Sinoć je svečano otvorena  manifestacija “Ilijaški dani 2017”koja se ove godine održava do 07. jula .

I ove godine će posjetitelji moći uživati u raznovrsnom kulturno -zabavnom  i sportskom  programu.

Manifestacija ima tradiciju dugu već 17 godina, koja se u Ilijašu održava svake godin . U prethodnim godinama održano je desetine pozorišnih predstava , koncerata narodne i pop muzike, večeri sevdaha, koncerata klasične muzike, izložbi poznatih slikara, promocije knjiga,  filmske večeri ..i ostali mnogobrojni sadržaji.  I ove godine je pripremljen bogat kulturno -zabavni program.

Prva noć manifestacije je počela izvedbama najljepsih ilahija i kasida koje su izveli  Ženski  hor Hannan iz  Starog Ilijaša i  Hor Džemata Podlugovi.

Dodijeljene su nagrade i diplome pobjednicima literarnog konkursa  ” “Ramazan mjesec milosti, oprosta i spasa” koji je i ove godine uspješno realizovala “JU KSC i Radio Ilijaš” uz nesebičnu pomoć  sponzora:Perzijsko -bosanskog koledža sa internatom Lješevo, Lišćevicom promet i Hodžexom  d.o.o.

Predsjednik komisije za izbor radova Serif ef. Catić  je  proglasio pobjednike. 

Amra Herić je osvojila treće mjesto ,  učenica je VI razreda JU OŠ”Srednje” . Sponzor nagrade je Hodžex d.o.o , firma koja se bavi prodajom građevinskog materijala na veliko  i malo.

Drugo mjesto je osvojila Emira Nur Muftić  , pohađa OŠ “Musa Ćazim Ćatić ” Sarajevo. Sponzor nagrade Lišćevica promet Podlugovi , firma koja je  već duži niz godina prijatelj i podrška JU KSC i Radio Ilijaša.

Pobjednik ovogodišnjeg literrnog konkursa je Ernad Hadžavdija,  završio peti razred OŠ “Srednje”  .

Sponzor nagrade je PBK  sa internatom Lješevo , koji su i do sada podržali mnogobrojne aktivnosti , događeje i manifestacije.

Poslije proglašenja pobjednika druženje je nastavljeno nastupom horova .

Fotografije pogledajte na fb profilu Radio Ilijaša .

 

 

Povezane objave

Back to top button