Svečano otvorenje nogometne manifestacije “Zimski kup Ilijaš 2023”: Učešće uzelo 28 ekipa

U organizaciji Nogometnog kluba Ilijaš i JU „Kulturno – sportski centar i Radio Ilijaš“, a pod pokroviteljstvom Općine Ilijaš, u Sportskoj dvorani održava se prvi malonogometni „Zimski kup Ilijaš 2023“. Svečano otvorenje upriličeno je u 17 sati u Sportskoj dvorani Ilijaš uz prisustvo načelnika Akifa Fazlića, direktora JU KSC i Radio Ilijaša Nermina Hodžića, sponzora ali i mnogobrojne publike.

Načelnik Fazlić čestitao je organizatorima na ovom sportskom događaju te svim učesnicima poželio puno sreće uz želju da ovaj turnir postane tradicionalan.

Ljubitelji nogometa imat će priliku uživati u sedmodnevnoj sportskoj manifestaciji, vrhunskim ekipama i sjajnim mečevima. Damir Beširević predsjednik Organizacionog odbora manifestacije “Zimski kup Ilijaš 2023” istakao je da su vrijedno radili na pripremi ovog sportskog događaja.

“Zaključno sa subotom, učešće je uzelo 28 ekipa raspoređenih u sedam grupa. Planirano je da turnir traje sedam dana odnosno do nedjelje kada se igra završnica. Turnir je otvorio načelnik Akif Fazlić početnim udarcem. Svi uslovi su ispunjeni za početak ovog događaja. Ovo je prilika da napravimo promociju našeg rada i Ilijaša u sportskom smislu. Želimo da pokažemo da smo u prilici da organizujemo jednu ovakvu manifestaciju za ljubitelje sporta. Učesnicima želim mnogo sportske sreće i da sve prođe u najboljem redu i bez povreda. I da najbolji pobijedi. Cilj nam je da se i naredne godine, ako Bog da, okupimo u još većem broju na istom mjestu. Organizacioni odbor je vrijedno radio na pripremi turnira. Imamo oko tri stotine takmičara. Ovakav događaja zahtjeva veliku organizaciju i drago nam je da smo sve uradili prema propisima MUPa KS”, istakao je Beširević.

Ilijaš će od danas do 29. januara biti domaćin brojnim igračima i posjetiteljima iz drugih gradova naše države.  Također, obezbijeđen je vrijedan nagradni fond u iznosi od 10.000 KM – prvo mjesto 5.000 KM, drugo 3.000 KM i treće mjesto 1.000 KM.

Pored Općine Ilijaš i KSC i Radio Ilijaš, ovaj događaj podržali su Firma Niskogradnja Durmić, Azzuro – Pizzeria i Bistro, Transport Hajdarević, Xylon, Veterinarska stanica Di-Vet, Leda, Prestige Nekretnine, Caffe Metropola, Bosna u očima Gulfa, MS instalacije, OZ Brenda i Bilal d.o.o.

Prethodni članakRastu koncentracije zagađujućih materija u zraku, proglašena epizoda “Pripravnost” u Kantonu Sarajevo
Naredni članak“Zimski kup Ilijaš 2023”: Rezultati utakmica prvi dan turnira