GALERIJAILIJAŠVIJESTI

Svečanost i u Gradskoj džamiji: održana dodjela svjedodžbi i predstavljena Škola hifza

U prepunoj Gradskoj džamiji u Ilijašu  ove nedjelje održani su završni ispiti za polaznike mekteba, te program, dodjela diploma i predsatvljanje Škole hifza na programu upriličenom od akšama do jacije. Šerif ef. Ćatić, koji ove godine odlazi u penziju, ponosan je na emanet, a posebno mlade znanja žedne generacije koje ostaju iza njega.

– Najljepši je ovo ramazanski poklon mojim džematalijama i presretan sam da smo i ovu godinu uspješno završili. Ispitima je pristupilo  220 djece, 114 učilo je Kur'an, 58 svoju prvu hatmu, a 56 prvi put je učilo u Kur'anu i pokazali su izuzetne rezultate i prezadovoljan sam. Ovo je nešto što obećava stabilnost i sigurnu budućnost ovog džemata i džamije. Molim Boga dragog da ovakve aktivnosti budu u svim džematima i zahvaljujem roditeljima koji su meni ukazali povjerenje da obrazujem njihovu djecu u vjeri, a to je nešto što je danas najljepše raditi, kazao je Šerif ef. Ćatić.

Kraći program izveli su polaznici Škole hifza koja u Ilijašu uspješno radi već nekoliko godina i koju pohađaju i djeca iz okolnih džemata.

Prigodan vaz o važnosti Kur'ana i poziv svim roditeljima da djecu šalju u mekteb i upišu djecu u Školu hifza održao je hafiz Maid ef. Ibrahimović, koji je i muhafiz u Školi hifza u Gradskoj džamiji Ilijaš.

Sretnim svršenicima na kraju su uz diplome i knjige podijeljeni i slatkiši.

 

 

Povezane objave

Back to top button