Podrška Općine Ilijaš: Tajra Ahmetović i Hasan Šečić nastupit će na Balkanskom karate prvenstvu za djecu

Tajra Ahmetović i Hasan Šečić će od 26. do 28.05.2023. nastupiti na 27. Balkanskom karate prvenstvu za djecu koje se održava u Baru / Crna Gora.

Kompletan iznos putnih troškova, smještaja i registracije za naše takmičare snosit će Općina Ilijaš na čelu sa općinskim načelnikom Akifom Fazlićem.

-Ovo nam zaista puno znači jer imati podršku od nadležnih daje nam motiv više da napravimo još veće rezultate, počevši od sad pa nadalje u budućnosti. Naša takmičarka Tajra Ahmetović će nastupiti u kategoriji borbe djevojčice 13.g. -39.kg. i ona brani dvostruku titulu prvakinje Balkana u konkurenciji 24 takmičarke –https://youtu.be/yrxzPwOCbZ8 (finale 2022).  Hasan Šečić (borbe dječaci 12.g. -37.kg.), kojem je ovo prvi nastup za reprezentaciju BiH, imat će 35 takmičara u svojoj kategoriji. Ovom prilikom se zahvaljujemo Općini Ilijaš i načelniku Akifu Fazliću na podršci i želimo takmičarima KK”Rašid Buća” – Ilijaš da predstave državu, grad i klub u najboljem izdanju, kazali su iz KK „Rašid Buća“.

Balkansko 27. karate prvenstvo za djecu  okupit će oko 1500 takmičara iz 11 država. Reprezentacija BiH će nastupiti sa 207 takmičara, a među kojima su dva takmičara iz Ilijaša.

Prethodni članakObilježavanje Svjetskog dana biološke raznolikosti na Bijambarama
Naredni članakUspješan vikend za mlade košarkaše KK „Mladost“