Na Balkanskom prvenstvu u karateu koje se održalo u Poreču nastupili su i takmičari KK” Rašid Buća” Ilijaš. Sa prvenstva su se vratili sa medaljama.

TAJRA AHMETOVIĆ je osvojila ZLATO (1.mjesto) i postala PRVAK BALKANA u kategoriji borbe djevoljčice 2010.g. -32.kg, a njenim stopama je krenuo i VELDIN ŽERO koji je osvojio BRONZU (3.mjesto) na 25. BALKANSKOM KARATE PRVENSTVU ZA DJECU.

Tim povodom gosti Radio Ilijaša su bili Raif Buća, glavni trener i Tajra Ahmetović prvakinja Balkana koji su sa našim slušateljima podijelili impresije sa Balkanskog prvenstva.

Tajra Ahmetović je učenica šestog razreda i sa samo 11 godina je donijela zlatnu medalju.

Karateom se bavim od svoje  šeste godine, i ponosni sam član KK” Rašid Buća”, pozivam sve da  se pridruže šampionima” , poručila je Tajra.

Glavni trener Raif Buća je ponosan na svoje takmičare .

Osim Tajre na Balkanskom prvenstvu je učestvovao i Veldin Žero koji je osvojio bronzu. To je bilo veoma jako takmičenje u kojem su učestvovali takmičari iz deset zemalja. Ovo je historijska činjenica za naš Ilijaš, jer dosada nismo imali ovakvu situaciju. Znači imali smo dva takmičara I oba  su se vratila sa medaljama. Nažalost zbog isteka pasoša i svih procedura sa nama nije išao  Nedim Herić, koji bi,  siguran sam,  isto tako osvojio vrijedno mjesto. Već imamo petnaestak takmičara od kojih očekujemo mnogo i koji nam mogu donijeti uspjehe. Zahvalio bih se svima  koji su pomogli odlazak naših takmičara, prije svega općinskom načelniku Akifu Fazliću, pomoćnici načelnika Sanji Zagorac-Jozić, ministru Samiru Avdiću,  trenerima kao I roditeljima djece. To nije samo uspjeh KK “Rašid Buća” to je uspjeh sviju nas ” , kazao je Buća za Radio Ilijaš.

Na Balkanskom prvenstvu su bili sportisti iz  Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Turske, Grčke, Crne Gore ,  Makedonije.  U Poreču  su se okupile karate generacije, što se podudara s ciljem Balkanskog prvenstva – pokazati koliko je karate pozitivan i popularan sport.

KK “Rašid Buća vrši upis novih članova.

Ovom prilikom Vas pozivamo ukoliko imate i Vi u svojoj kući mališane od 4+ godina da ih dovedete na naše treninge da treniraju kod šampiona i sa šampionima, jer nikad se ne zna možda su baš oni naši novi prvaci i reprezentativci.

KARATE KLUB ODRŽAVA TRENINGE NA SLJEDEĆIM LOKACIJAMA:
*DVORANA ILIJAŠ – ponedjeljak, srijeda i četvrtak od 19:00
*OŠ “PODLUGOVI” – utorak i četvrtak od 19:00
*OŠ “SREDNJE” – utorak i četvrtak od 13:30 do 15:00
* DOM KAMENICE -CRNA RIJEKA – četvrtak od 15:30 i nedjelja od 13:15

Za sve informacije možete se javiti na br.tel.:
+387 62 147 955 – Raif Buća
+387 66 547 737 – Azmir Subašić
ili na mesinger stranice KK”Rašid Buća” https://www.facebook.com/KarateKlubRasidBucaIlijas

 

Share.

Comments are closed.