SPORT

Tajra Ahmetović osvojila drugo mjesto na Balkanskom prvenstvu

Danas, (26.05.2023.) u Bar-u / Crna Gora počelo je 27. Balkansko karate prvenstvo za djecu na kojem nastupaju i dva člana KK”Rašid Buća” – Ilijaš.

Prvog dana takmičenja na borilište je izašla naša članica Tajra Ahmetović koja je u kategoriji borbe djevojčice 13. godina -39.kg. osvojila drugo mjesto (srebrnu medalju).

-Ovo je Tajri treća medalja sa balkanskih prvenstava i ovaj put nakon dva zlata pokazala je svoj kvalitet i treći put radila finale na velikom turniru, ali ovaj put u dobrom meču je poražena od predstavince Slovenije sa 4:3. Tajra je do finala imala četiri pobjede nad predstavnicama Grčke (0:0 odlukom sudija), Rumunije (3:1), Srbije (5:1) i Hrvatske (8:0) i u finalu minimalni poraz od Slovenke 4:3. Članovi našeg kluba nastupaju na Balkanskom prvenstvu koje će okupiti 1500 takmičara iz 11 država uz podršku Općine Ilijaš i načelnika  Akifa Fazlića. Sutra nas očekuje i nastup našeg drugog člana Hasana Šečića koji se takmiči protiv učesnika  iz Makedonije u 13:30 sati, javljaju iz KK “Rašid Buća”.

 

Povezane objave

Back to top button