Takmičenje za viša zvanja i prezentacija vještina članova KK „Rašid Buća“

U Sportskoj dvorani Ilijaš  održava se  polaganje za učenička zvanja Karate kluba „Rašid Buća“ što je tradicionalna aktivnost u sklopu programa Manifestacije „Ilijaški dani“.

Biti nositelj pojasa određene boje znači  u većoj ili manjoj mjeri posjedovati znanje karatea te vladanje određenim stepenom karate vještine.

Svaki pojas ima svoju boju koja označava nivo znanja.

Polaganju je pristupilo 70 članova kluba sa prostora cijele općine Ilijaš i prikazalo svoje znanje kihon (tehnike); kate i kumite (borbe). Svi su zadovoljili i položili za veći pojas a komisija Karate saveza FBiH, Mufid Drakovac i Raif Buća bili su zadovoljni prikazanim znanjem.

Karate klub “Rašid Buća” – Ilijaš nastavlja sa treninzima za sve uzraste sa početkom nove školske godine, javljaju iz Kluba,

Polaganje za pojaseve predstavlja demonstraciju znanja pred licenciranim ispitivačima koji na temelju toga donosi svoj sud dali je netko uistinu savladao i usvojio zadani program.

Karate zvanja se dijele na učenička i majstorska, a ilijaški karatisti bore se za žuti, narančasti, zeleni, plavi i smeđi pojas .

Uz prisustvo brojnih roditelja i stručnu komisiju djeca su pokazala svoje umijeće, spretnost i šta su naučili u protekloj godini, te koliko su spremni za nova takmičenja i borbe.

Prethodni članakPočeo Atletski miting „Atletika za sve“
Naredni članakPromocija knjiga uz veče sevdaha