TIJELO MUJE BEŠLIJE PRONAĐENO U RIJECI BOSNI

Šesti  dan nakon potrage

TIJELO MUJE BEŠLIJE PRONAĐENO U RIJECI BOSNI

Šest dana nakon nestanka, tijelo pedeset šestogodišnjeg Muje Bešlije iz ilijaškog naselja Karašnica, pronađeno je u rijeci Bosni u naselju Čifluk. Njega je slučajno pronašao dječak iz ovog naselja koji se igrao uz obalu rijeke i koji je potom obavijestio policiju u Ilijašu. Tijelo je pronađeno svega 3 do 4 kilometra nizvodno od mjesta gdje ga je viđen posljednji put. Na licu mjesta zatekli smo njegovog sina Muamera, koji je identifikovao očevo tijelo. Samo sat ranije, u njihovoj porodičnoj kući razgovarali smo sa Muamerom, Mujinom suprugom Mirsadom i mlađom kćerkom Melihom. Iako je to bio već šesti dan od nestanka, i dalje su gajili nadu da bi ga mogli pronaći živog.
– Sada više nema nade, moj otac je mrtav. Ne mogu da vjerujem da smo ga izgubili tek tako, iznenada. Rijeka ga je izbacila tu na obalu. Nije imao ni obuću na nogama. Šta se desilo? – govori nam kroz suze Muamer, koji je nakon identifikacije prebačen u ilijaški Dom zdravlja jer mu je pozlilo.
Već ranije Muamer nam je rekao da ga je posljednja vidjela sestra Maida kako peca ribu na ušću rijeke Misoče u Bosnu još u srijedu popodne. Nakon toga se mobilnim telefonom čuo sa jednim rođakom, i od tada sa njim više nije bilo nikakvog kontakta. Muamer je sa rođacima i komšijama organizovao potragu, a svoju istragu vodila je i Ilijaška policija. Kaže kako su obišli desetine kilometara pretražujući obale rijeka Misoča i Bosna, pa čak i okolna brda jer su prije dva dana dobili informaciju da je viđen na brdu Haluge, na potpuno suprotnom pravcu od mjesta gdje je pronađen.
Moguć odgovor na pitanje kako je stradao Mujo Bešlija daće istraga koju provodi MUP KS.

S. Spahić

Prethodni članakBajramski pokloni polaznicima ŠKOLE KUR'ANA u Mrakovu
Naredni članakObavještenje iz PD „Bijambare“