ILIJAŠ

Tradicionalno i ove godine Sajam domaćih proizvoda u Ilijašu

Sedmi tradicionalni Sajam domaćih proizvoda počeo je danas na Gradskom šetalištu u Ilijašu i trajat će tri dana, odnosno 21, 22. i 23. Primarni cilj Sajma je okupljanje proizvođača iz cijele Bosne i Hercegovine radi razmjene iskustava i promocije raznih domaćih proizvoda i rukotvorina.

Prvog dana Sajma razgovarali smo sa organizatorom Sajma Ajdinom Prašovićem iz Udruženja „Naše avlije“ koji je izrazio zadovoljstvo što se druženje u Ilijašu i ove godine nastavlja, te se nada da će Sajam biti posjećen u velikom broju.

„Već sedmu godinu tradicionalno održavamo sajam u Ilijašu. Sajam ima radni naziv „domaći proizvodi“, što znači da su uglavnom sve domaći proizvođači koji su autentični. Svake godine bude nekoliko izlagača i sa područja općine Ilijaš. Na ovom sajmu možete pronaći sadnice, ljekobilje, suhomesnate proizvode, pekmeze, med, biljne losione, rukotvorine, eterična ulja, te mnoge druge proizvode. Primarni cilje jednog ovakvog sajma je promocija domaćih proizvoda, te razmjena iskustava sa drugim proizvođačima“, poručio je danas Ajdin.

Sajam možete posjetiti danas, sutra i prekosutra na Gradskom šetalištu u Ilijašu, te pronaći nešto za svoj ukus i džep.

Povezane objave

Back to top button