Tradicionalno takmičenje “Znanjem gradi BiH” u PBK Lješevo povodom Dana državnosti

Tradicionalno, u povodu 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, “Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“ organizovao je takmičenje učenika završnih razreda osnovih škola iz bosanskog jezika i književnosti te likovnih i literarnih radova za sve učenike predmetne nastave od šestog do devetog razreda osnovih škola pod nazivom “Znanjem gradi Bosnu i Hercegovinu“.

Svečanom otvaranju takmičenja „Znanjem gradi Bosnu i Hercegovinu“ prisustvovao je i Općinski načelnik Akif Fazlić, koji je čestitao menadžmentu Koledža te istakao značaj ovakvih vrsta manifestacija. „Ovom prilikom čestitam Perzijsko-bosanskom koledžu na ovako divnoj manifestaciji kojom obilježavamo Dan državnosti naše domovine.  Ovo je način i naša vizija kako treba graditi BiH, a treba je graditi znanjem, i zbog toga poruke ove manifestacije su dalekosežne, ona pokazuje naše duboke potrebe i težnje. Ova institucija, ova manifestacija jesu naš ponos, koja sa divnim porukama obilježava Dan državnosti BiH. Svim građanima Bosne i Hercegovine čestitam Dan državnosti, a posebno ovim sjajnim učenicima i našim nastavnicima“, proučio je načelnik Fazlić.
Ideja za organizovanjem ovakve vrste takmičenja rodila se iz želje da učenici osnovih škola razviju privrženost prema svojoj domovinu, takmičarski duh te da svojim znanjem pomognu razvoj BiH, ali i iz potrebe jačanja saradnja među nastavnicima iz osnovih škola.
Finansijsku podršku u relizaciji ovog projekta pružila je Općina Ilijaš, a za osvojena prva mjesta, osim prigodnih nagrada obezbjeđena je i stipendija za besplatan upis te školovanje na Perzijsko-bosanskom koledžu sa internatom u Lješevu.
Prethodni članakFUP upozorava građane BiH na prevare putem elektronske pošte
Naredni članakSvečana sjednica Općinskog vijeća Ilijaš uz predavanje prof.dr. Šaćira Filandre povodom Dana državnosti BiH