Tradicionalna Ajvatovica i nove medalje za članove KK “Rašid Buća” – Ilijaš

Najstariji karate turnir u BiH – 24.Bugojno Open – Ajvatovica kup na kojem je učestvovalo oko 500 takmičara i 45 klubova iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine održan je jučer.
Karate klub Rašid Buća – Ilijaš je nastupio sa osam takmičara i svi naši takmičari su osvojili medalje i to 1x zlato, 1x srebro i 6x bronzi. U izuzetno jakoj konkurenciji najsjajniju medalju i prvo mjesto zauzeo je naš takmičar Rizvo Elmir u kategoriji borbe dječaci 13.g. -55.kg.
Drugo mjesto i srebrenu medalju je osvojila Tajra Ahmetović (borbe djevojčice 12.g. -35.kg.).
Ostali naš takmičari koji su nastupili na 24. Bugojno openu – Ajvatovica 2022 su osvojili bronzanu medalju i zauzeli treća mjesta u svojim kategorijama, a to su:
– Saudina Jusić (borbe djevoljčice 13.g. -49.kg.)
– Armin Pjevo (borbe dječaci 11.g. -45.kg.)
– Ajna Softić, – Pašagić Mehmed, – Pašagić Muhamed, – Nasko Habibović.
Ekipu KK”Rašid Buća” su vodili treneri Raif Buća i Dovadžija Dželaludin.
Nakon Bugojnog za večinu naših takmičara slijedi pauza što se tiče takmičenja, a od aktivnosti nas očekuje polaganje za viša zvanja na manifestaciji Ilijaški dani 2022 koja traje od 1.7. do 6.7. i pripreme za starije i perspektivne takmičare u Neumu od 26.07. do 29.07. i polaganja za majstorska zvanja.
Od takmičenja za sve naše takmičare je pauza do septembra osim za mladu i perspektivnu reprezentativku BiH, Tajru Ahmetović koja će nastupiti na dječijoj Karate 1 Youth League u Poreču/Croatia od 01.07. do 03.07.2022.g.
Prethodni članakObilježena 30.godišnjica stravičnih zločina nad Bošnjacima Višegrada
Naredni članakU četvrtak nastavak suđenja u slučaju “Džemal Hadžić i ostali”-Čemerno