SPORTVIJESTI

Trener NK Ilijaš Fadil Hodžić: Odlična igra tima, cilj prelazak u viši rang

Nakon loših rezultata NK Ilijaš ove sezone bilježi odlične partije u Kantonalnoj ligi. Naime, polusezonu završili su na prvom mjestu sa osvojenih maksimalnih 21 bodom iz sedam utakmica. Ekipa Fadila Hodžića koji je došao na klupu prije deset mjeseci nema poraz u ovoj sezoni. Odlična igra, borbenost rezultat je dobrih partija naših momaka.

Igrači zajedno sa trenerom krenuli su od nule kako poboljšali cjelokupnu situaciju u klubu i to mi za sada dobro ide. O situaciju u klubu, dobrim rezultatima, planovima razgovarali smo sa izvršnim direktorom kluba i trenerom seniorske ekipe NK Ilijaš Fadilom Hodžićem.

Hodžić ističe, da svaki klub prolazi kroz različite faze, ali da se treba gledati naprijed.

Svaki klub uvijek će imati problema, nekad veće nekad manje. Međutim, NK Ilijaš već unazad nekoliko godine ne igra na svom terenu. Klub čini velike napore da omogući uslove za treniranje. Mi smo krenuli iz najnižeg ranga, smatram da NK Ilijaš nije mjesto da igra u Kantonalnoj ligi, bez obzira momci su dali svoj doprinos ovako dobrim rezultatima i cilj je ulazak u viši rang. Imamo drugu polusezonu gdje ćemo pokušati isto ostvariti te rezultate i obradovati naše navijače da igramo u Drugoj ligi FBiH“ kazao je Hodžić.

Kada je preuzeo funkciju Hodžić je rekao igračima da ne gledaju šta je u prošlosti bilo, te da kroz jasan cilj i viziju mogu dobro igrati i ostvarivati dobre rezultate što se ispostavilo tačno.

„Igrači su to na početku shvatili sa nekom sumnjom da to neće biti kako sam ja to njima prezentovao. Međutim, kroz ovaj period od trenažnog procesa, od predsjednika i uprave koji su bili podrška igrači su promijenili mišljenje.Igrači su zadovoljni kako igraju  i sada vjeruju u cilj koji sam im rekao na početku sezone.Ova polusezona bit će nam teža, jer su nas i ostale ekipe upoznale i sigurno će protiv nas pružiti maksimum, ali se nadam da se naši momci iz utakmice u utakmicu biti sve bolji“ poručio je.

Prije nekoliko dana bila je prozivka igrača, pa nas je zanimalo da li su svi igrači spremni, te kako su izgledate pripreme za nastavak sezone.

Prozivka je napravljena dosta igrača se odazvalo, ovi koji nisu mogli doći oni su opravdano izostali. Sigurno da ekipa ostaje ista, sa tim da ćemo četiri ili pet mlađih igrača priključiti prvom timu.Također, imamo i juniorsku kvalitetnu selekciju koja se takmiči u Federalnoj ligi gdje možemo korisititi iste te igrače za našu ekipu. Uglavnom, napravit ćemo procjenu da budemo kvalitetniji i igrači su to shvatili i njima je to prezentirano i od strane našeg predsjednika Selmira Vrabaca koji je bio na prozivki kluba gdje je dao upute i rekao koji je cilj kluba“ istakao je.

NK Ilijaš ima pet selekcija: seniori,juniore, kadete, pionire, a od ove godine su formirani i predpioniri gdje kako kaže Hodžić klub čini sve napore da obezbijedi uslove za treniranje.

Po prvi put NK Ilijaš ima pet selekcija koje se takmiče. Seniori su u Kantonalnoj ligi, kadeti i juniori igraju Federalnu ligu gdje imaju zapažene rezultate. Također, juniori su prošle godine igrali kvalifikacije za ulazak u viši rang i nastojimo taj rezultat ponoviti. Kadeti su u podmlađenom sastavu gdje smo domaće utakmice igrali u Župči gdje su praktiči sve utakmice gostujuće i pored svega toga pružaju dobre rezultate. Pioniri i predpioniri takmiče se u Ligi KS. Budućnost je u mlađim selekcijama gdje mi posvećujemo dosta pažnje. Pogotova kad se završi infrastruktura stadiona, i kada se uradi teren sa vještačkom travom gdje će onda biti idealni uslovi za treniranje“ rekao je.

Pred početak drugog dijela sezone NK Ilijaš odigrat će još nekoliko pripremnih mečeva, te će ovo biti uvid ko je od igrača najbolje spreman i da kompletna momčad bude dobro uigrana za nastavak prvenstava.

 

Povezane objave

Back to top button