U Banja Luci odigrano Prvenstvo BiH u stonom tenisu za mlađe kadete/kadetkinje

Proteklog vikenda OSTK “Spin” iz Banja Luke je bio domaćin ” Prvenstva BiH u stonom tenisu za mlađe kadete/kadetkinje”. Na turniru je učestovalo 60 takmičara iz cijele BiH.

Nakon neizvjesnih mečeva naše igračice Melika Semić i Ajlin Halilović su osvojile treće mjesto i bronzanu medalju u ženskom dublu. Također,  Melika je u paru sa Kožul Andrejom iz STK ” Alađa-A ” iz Sarajeva osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju u mješovitom dublu.

Ovim takmičenjem sezona u stonom tenisu 2021/2022 godine je okončana. U ovoj sezoni na pojedinačnim i ekipnim državnim prvenstvima, turnirima i TOP-ovima članovi kluba su osvojili ukupno 30 medalja od čega devet zlatnih, 13 srebrenih i osam bronzanih. Ako se uzme u obzir broj osvojenih medalja i činjenica da je klub dobio juniorsku prvakinju BiH Harisu Mešetović kao i U-21 seniorskog prvaka Hamzu Kamenjaša s pravom možemo reći da je ovo jedna od najuspješnijih sezona kluba od osnivanja, javljaju iz STK „Hašim Spahić“ Ilijaš.

 Reprezentativci Harisa Mešetović i Hamza Kamenjaš danas počinju sa pripremama za Balkansko i Evropsko prvenstvo, dok ostali nastavljaju treninge u sportskoj dvorani.

Prethodni članakU subotu u Ilijašu hit dječija predstava “Patrolne šape”
Naredni članakKoncert violinistice Lorene Miline i pijanistice Zerine Šabotić