VIJESTI

U BiH krajem dana kiša i susnježica, na planinama snijeg

Prema zvaničnim podacima Federalnog hidrometerološkom zavoda u narednim danima niske temperature, kiša, susnježica, a na planinama snijeg.

Pretežno oblačno vrijeme očekuje se danas u Bosni i Hercegovini. Tokom dana sa kišom u Hercegovini, a na planinama snijeg.

“U poslijepodnevnim i večernjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stepeni”, navedeno je.

U Sarajevu tokom dana pretežno oblačno, a slaba kiša ili susnježica očekuje se u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura oko 8 stepeni.

U srijedu u Bosni i Hercegovini prema podacima Zavod očekuje se pretežno oblačno vrijeme, a u jutarnjim satima kiša u nizinamna, na planinama snijeg.

“U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne većinom se očekuje susnježica ili snijeg, a u nizinama može padati i kiša. Padavine većinom prije podne. Postupno smanjenje oblačnosti od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera”, istakli su.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 12 stepeni.

Povezane objave

Back to top button