ILIJAŠMAGAZIN

U Biznis centru Ilijaš počela prodajna izložba slika “Mladi za mlade”

U Biznis centru Ilijaš danas je počela prodajna izložba slika “ Mladi za mlade” Udruženja Omladinske organizacije “ISKORISTI DAN-CARPE DIEM“ u sklopu projekta #100DayChallange. Svi zainteresovani izložbu mogu posjetiti do 27. januara svaki dan osim nedjelje od 11:00 do 14:00 sati.

Dženana Šehić zamjenica koordinatorice  projekta  #100DayChallange „Mladi za mlade“ govorila je o prodajnoj izložbi, te istakla kako će se prikupljena sredstva uložiti za nastavak uređenja Prostora za mlade u SŠC „Nedžad Ibrišimović“.

„Za izložbe pozvali smo umjetnike koji su nam rado donirali svoje radove i oni su dali početnu cijenu tih radova. Izložba će biti otvorena do sljedeće srijede i svi koji dođu moći će da ponude neku cijenu, a  osoba koja bude ponudila najveću cijenu, njegova će biti slika. Cijene se kreću od 100 KM. Tu su i naše umjetnice iz srednje škole koje su također donirale svoje radove. To su učenički radovi i cijene njihovih slika su nešto niže“ kazala je Šehić.

Učesnica projekta Aida Spahić spomenula je kako mladi trebaju da volontiraju jer tako stiču iskustvo.

„U ovom projektu pokušavamo uključiti što više mladih ljudi  i da unaprijedimo prostor za mlade koji već imamo. Izložba je samo još jedna aktivnost u sklopu projekta i svi koji su zainteresovani mogu doću u Biznis centar do 27. januara. Na ovaj izložbi imamo slike umjetnika, učenika iz srednje škole, a tu su i slike učenice iz osnovne škole“ rekla je.

Inicijativu #100DayChallenge provodi Institut za razvoj mladi KULT uz finansijsku podršku Ambasade Sjedninjenih Američkih Država u BiH i omogućiće mladim ljudima uključenim u rad lokalnih omladinskih organizacija da u 100 dana izazova provedu aktivnosti usmjerene na rješavanje konkretnih problema i poboljšanje položaja mladih u lokalnim zajednicama. Inicijativa će osnažiti mlade ljude i lokalne omladinske organizacije da koriste znanja i vještine u cilju motiviranja i uključivanja svih zainteresiranih strana.

Povezane objave

Back to top button