U Biznis centru održana 10. sjednica Skupštine HKD “Napredak” Ilijaš: Stanko Ivanić izabran za predsjednika

HKD “Napredak” danas je održalo 10. sjednicu Skupštine u Biznis centru u Ilijašu. Izvještajna Skupština, ujedno je bila i Izborna jer su članovi udruženja birali novog predsjednika.

Na samom početku sjednice članovi su minutom šutnje odali počast svim umrlim članovima udruženja.

Dnevni red je usvojen bez diskusije, a pred članovima se našlo pet tačaka Dnevnog reda, među kojima su i Izbor radnih tijela, te Izvještaj Izborno-provjerbenog povjerenstva o broju nazočnih članova Podružnice.

Marioneta Ilić Jureta, sada već bivša predsjednica HKD „Napredak“ zbog velikih obaveza morala je napustiti funkciju predsjednice, ali je istakla da će svakako novoizabrani predsjednik biti na visini zadatka.

„Zbog velikih obaveza nažalost sam prinuđena da svoje mjesto ustupim nekom drugom. Kao i do sada, mi smo organizirali Božićne koncerte, promocije knjiga, razne aktivnosti na Starom gradu Dubrovniku, te svakako i mnoge vanredne aktivnosti. Moram da kažem da sve aktivnosti koje su bile neophodne su i sprovedene. Iskoristit ću priliku da čestitam novoizabranom predsjedniku i poželim mnogo sreće u budućem radu, te vjerujem da će biti na visini zadatka“, poručila je Marioneta Ilić Jureta.

Nakon Skupštine, prisutnima se obratio novoizabrani predsjenik HKD „Napredak“ gospodin Stanko Ivanić, koji se prije svega zahvalio članovima na ukazanom povjerenju, te dodao kako će i u budućem radu ovo udruženje nastaviti sa svojim uobičajnim aktivnostima.

„Poslije 10. Izvještajne, koja je ujedno bila i Izborna sjednica, jer smo birali novog predsjenika, ja sam svojom voljom i voljom delegata koji su bili prisutna na današnjoj Skupštini izabran za novog predsjednika HKD „Napredak“. Mi smo i do sada provodili naše izvještajno-planske aktivnosti koje su prije svega bazirane na održavanju Božićnog koncerta, obilježavanju Međunarodnog dana spomenika i spomeničkih cjelina, te promociji svih drugih aktivnosti koje rade na očuvanju naše kulture, tradicije, običaja i jezika. Uvijek smo vodili računa da njegujemo suživot na ovim prostorima“, poručio je novoizabrani predsjednik Udruženja gospodin Stanko Ivanić.

Radno predsjedništvo činit će Zdravka Barić, Karmela Barić i Ilija Barić, dok će funkciju tajnice vršiti Brankica Cijan.

Čestitamo svim članovima koji su izabrani na funkcije, a posebno predsjedniku Stanku Ivaniću. Članovi će ostati na svojim funkcijama do 2025. godine.

Prethodni članakPočeli radovi na obnovi saobraćajnica u Ilijašu i Vogošći
Naredni članakTužno jutro u Tuzli: Prije 27 godina počinjen je masakr na Kapiji