ILIJAŠKULTURAVIJESTI

U Biznis centru održano zabavno- edukativno druženje sa Čika Piscem

U okviru Manifestacije „ILIJAŠKA ZIMA“ danas je u  Biznis centru Ilijaš održano druženje sa Elvirom Halilovićem poznatiji kao Čiko Pisac koji je napisao knjigu za djecu „Priče iz srcolike zemlje“.

Ova zbirka priča za djecu prva je knjiga Elvira Halilovića, koji je već dobio i nadimak Čiko Pisac, i djeci prihvatljivim jezikom govori o pozitivnim vrijednostima koje često zaboravljamo. Govori je o prijateljstvu, značaju porodice, očuvanju prirode, o tome da se rad i trud uvijek isplate.

Sve je to protkano motivima iz Bosne i Hercegovine – njenom historijom i legendama, prirodnim ljepotama, onim čim je naša domovina posebna u životinjskom i biljnom svijetu.

“Druženje sa ilijaškom djecom je danas bilo predivno. Nadam se da sam ih potaknuo da čitaju, da natjeraju roditelje da im čitaju” kazao je Halilović.

Mališani su danas bilo jako aktivni, te sve ono što ih je pitao Čika Pisac skoro su sve ruke bile u zrak. Na kraju druženja podijelili smo kupone za klizanje, karte za filmove i karte za predstavu.

U knjizi je i veliki broj ilustracija koje je također radio Elvir, kao i „enciklopedijski“ dio u kojem su pojašnjene činjenice koje su autoru bile povod za priče.

Povezane objave

Back to top button