U Bratuncu ukop i kolektivna dženaza za četiri žrtve proteklog rata

Posmrtni ostaci četiri žrtve proteklog rata bit će ukopani danas na kolektivnoj dženazi u Memorijalnom kompleksu i šehidskom mezarju “Veljaci” u Bratuncu.

Radi se o žrtvama bošnjačke nacionalnosti koje su ubijene tokom 1992. i 1993. godine na području Bratunca, a njihovi posmrtni ostaci su ekshumirani godinama kasnije na različitim lokacijama na području ove općine.

Među žrtvama koje će biti ukopane bit će i jedno dijete. Radi se o Salmiru Hodžiću (1983.), dječaku iz mjesta Suha, koji je u momentu smrti imao devet godina.

Konačan smiraj u Veljacima ove godine će naći i Salim (Osman) Kadrić, rođen 1969. godine u selu Hrnčići kod Bratunca. On je nestao 1993. godine u Lolićima, a njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani 2020. godine na lokalitetu Voljavice kod Bratunca.

Bit će ukopani i posmrtni ostaci Saliha (Osman) Mehića, rođenog u Hrnčićima kod Bratunca 1964. godine. On je također nestao u Lolićima 1993. godine. Njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani 2020. godine na lokalitetu Voljavica.

Na ovogodišnjoj kolektivnoj dženazi u Bratuncu će biti ukopani i posmrtni ostaci Mehmeda (Meho) Imamovića, rođenog 1954. godine u Glogovoj. On je nestao tokom 1992. godine na području Glogove, a njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani u mjestu Tatar, u augustu 2017. godine.

U Memorijalnom kompleksu i šehidskom mezarju “Veljaci“ u Bratuncu dosad su ukopane 304 žrtve iz proteklog rata.

Prethodni članakOkrugli sto na temu jačanja bosanskohercegovačko-bahreinske ekonomske saradnje
Naredni članakWorld vision organizacija uručila donacije učenicima OŠ “Srednje”