ILIJAŠVIJESTI

U džematu Podlugovi prodaja ruža poslije džume namaza za radost ženskih članova porodice

Džemat Podlugovi i Mreža mladih Podlugovi obilježili su prvi ovoramazanski proljetni petak na divan način organiziravši svojevrstan sajam ruža, koje su džematlije mogle kupiti  kao dar kćerkama, sestrama, majkama za sve lijepe riječi, sve sehure i iftare, i sve drugo što svakodnevno iz nesebične ljubavi čine.

Ovaj čin izazvao je oduševljenje vjernika, koji su pohrlili da u mjesecu kada se dobra djela višestruko vrednuju, kupe što više ruža za osmjehe i sreću svojih najmilijih ženskih članova porodice.

Kupili smo 200 ruža i kartice s porukom i čestitkom. Cijena je bila da se pokriju troškovi 5KM. Sve se prodalo i tražila se ruža više.  Naravno današnja hutba je bila prilagođena tome i podsjećanje na uzvišenu i nezamjenjivu ulogu žene,  posebno u ramazanu, ali i u našim životima, u porodici.  Vidio sam ljude da plaču na hutbi. Jer, kao kćerka – žena otvara vrata Dženneta svome ocu, kao supruga upotpunjuje iman svoga supruga, kao majka – pa Džennet leži pod njenim nogama, kazao je mr. Asmir ef. Salihović, imam džemata Podlugovi.

 Aktiv žena džemata Podlugovi je jedan od najvrednijih i žene su najbrojniji i najstalniji gosti ove džamije, koja je osim mjesta molitve i sticanja znanja, njihovo utočište i nada jer mnoge na plećima nose teško životno breme i tugu. Zato su pokloni i ruže u pravim rukama, a žene će od svega što dobiju napraviti rijeku berićeta u kojoj će darivatelji uživati.

 

 

Povezane objave

Back to top button