U Ilijašu 25.marta promocija knjige Ramiza Salkića „Genocidna namjera – Bratunac 1992.“

U petak 25. marta 2022. godine, sa početkom u 18:30 sati, u Biznis centru Ilijaš, bit će upriličena promocija knjige „Genocidna namjera – Bratunac 1992.“, autora Ramiza Salkića. Knjiga donosi sjećanja građana Bratunca, koji su prošli teške torture, zlostavljanja i mučenja, te bili svjedoci masovnih zločina, počinjenih u ovome gradu 1992. godine.

O knjizi će govoriti autor Ramiz Salkić, urednik Mehmed Pargan i recenzenti Almasa Hadžić i Avdo Huseinović.

Izdavački projekat „Genocidna namjera – Bratunac 1992.“, koji će biti realiziran u nekoliko knjiga, čiji je autor mr. Ramiz Salkić, ima za cilj da ukaže da ratni zločin ne zastarijeva, te da kao društvo imamo obavezu da dokumentujemo i do krajnjih mogućnosti istražimo ratne zločine, te da tragom tih nalaza, provedemo istrage, suđenja i kaznimo počinitelje. Jer u protivnom, zločin koji živi oko nas, iskoristit će prvu priliku i vaskrsnuti. A tada se ciklus zla ponavlja i onda ne postoji reakcija koja ga može zaustaviti.

Izjave preživjelih, spiskovi ubijenih i analize, kojima obiluje cijeli projekat, predstavljaju validnu informaciju, na temelju koje, nadležni sudovi imaju obavezu da pokrenu proces protiv osumnjičenih. Čak i presude, koje su integralni dio ove knjige, obavezuju Sud koji ih je donio, da osobe iz drugih predmeta procesuiraju, ako postoji bilo kakav osnov, po kojem su povezane sa počinjenim zločinima. Nažalost, to se još uvijek nije desilo.

Bosanska medijska grupa Tuzla, Kulturno-sportski centar i Radio Ilijaš pozivaju vas na promociju knjige Ramiza Salkića “GENOCIDNA NAMJERA BRATUNAC 1992.”

Dobrodošli!

Prethodni članak“Veseli čas” sa Kiketom 23.marta u KSC Ilijaš
Naredni članakPredstavljene aktivnosti 11. Sarajevo Business Foruma: U Ministarstvu vanjskih poslova BiH održan brifing za predstavnike diplomatskog kora