Jučer je na KCUS  potvrđen pozitivan nalaz na korona virus COVID 19 za dvije osobe sa područja općine Ilijaš. Vezano za ova dva slučaja epidemiolozi će naložiti dalje mjere.

Sa današnjim danom na području općine Ilijaš registrovana su 4 pozitivna slučaja na korona virus COVID 19, od čega je jedna osoba izliječena a ostale 3 su pod stalnim zdravstvenim nadzorom.

Od početka pandemije na području općine Ilijaš ukupnop je tretirano 160 lica  od čega je testirano 35 a za ukupnp 95 lica određene su mjere izolacije a sa jučerašnjim danom u izolaciji se nalazi 15 lica.

U nastavku teksta Vam dajemo pregled i broj izdatih rješenja nadležnih inspekcijskih i drugih organa i poduzetih radnjih od strane policijskih službenika PS Ilijaš na kontroli poštivanja mjera ograničenog kretanja / izolacije od početka pandemije do jučerašnjeg dana.

 

NAZIV BROJ KONTROLISANIH LICA
Lica kojima je od strane federalnih sanitarnih inspektora izrečena mjera ograničenog kretanja  /izolacije 59
Lica kojima je od strane kantonalnih sanitarnih inspektora izrečena mjera ograničenog kretanja  /izolacije 17
Lica kojima je od strane drugih organa(inspektorat RS i dr.) rješenjem izrečena mjera ograničenog kretanja  /izolacije 15
Rješenje Ministarstva zdravstva KS – zdravstveni nadzor 04
UKUPAN BROJ LICA 95

 

Ovim putem Štab civilne zaštite apeluje na sve građane općine Ilijaš da budu maksimalno savjesni i samoodgovorni, te da poštuju mjere održavanja socijalne distance, nošenja zaštitnih maski i rukavica, kako bismo što uspješnije prebrodili trenutno stanje.

 

Share.

Comments are closed.