ILIJAŠ

U Ilijašu održan centralni predizborni skup Naroda i Pravde

U Ilijašu je ovog utorka održan centralni predizborni skup Naroda i Pravde, u organizaciji Općinskog odbora ove stranke.

Na skupu je predstavljen program Naroda i Pravde i kandidati ove stranke za sve nivoe vlasti na predstojećim Općim izborima, 2.oktobra 2022.godine.

Na početku programa prisutnima su se obratili kandidati ove stranke za Skupštinu Kantona Sarajevo, Parlament FBiH, i Parlament BiH iz Ilijaša: Alema Džafo, Almir Špiodić, Vernesa Bešlija i Amar Dovadžija.

Amar Dovadžija, predsjednik OO NiP Ilijaš i kandidat za Parlament BiH, naglasio je, između ostalog, da ekipa kandidata ove stranke ima znanje, mladost i snagu da donese neophodne promjene, da zaslužuju povjerenje glasača u Ilijašu, Kantonu Sarajevo i cijeloj Bosni i Hercegovini, te da mogu nastaviti putem pozitivnih promjena u svim segmentima, koje je u proteklom periodu ostvarila Vlada Kantona Sarajevo.

Elvedin Okerić, nosilac liste Naroda i Pravde za Skupštinu KS, kazao je da je jačanje NiP-a i stalni rast podrške građana potvrda da vode ispravnu politiku u kojoj je država uvijek na prvom mjestu.

Na skupu su govor održali i Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža, kao i Adnan Delić, ministar privrede u Kantonu Sarajevo i nosilac liste Koalicije „Povjerenje“ kazavši  kako je upravo „povjerenje“ jedan od ključnih segmenata koji nedostaje našem društvu.

Denis Zvizdić, nosilac liste za Parlament BiH kazao je da se mora jasno govoriti argumentima zašto su promjene neophodne kao i koje su konkretne mjere koje će nova vlast poduzeti. Prema Zvizdiću, potpuna politička nestabilnost, blokada, ugroženost suvereniteta BiH, nepravda, korupcija, ekonomska staganacija i nazadovanje, mandat bez investicija, blokada evropskog puta, glavne su karakteristike trenutne vlasti na nivou Bosne i Hercegovine,  Naveo je da je vrijeme za politike Naroda i Pravde koje su bazirane na principu da je država važnija od stranke i da je opće važnije od privatnog i ličnog uz navođenje nekoliko konkretnih mjera koje, između ostalog, podrazumijevaju stabilizaciju prilika u BiH, deblokadu institucija i dobijanje kandidatskog statusa u prvoj godini mnadata, te poručivši da građani 02. oktobra ne izlaze na izbore nego na referendum o promjenama na bolje ili zadržavanju postojećeg stanja.

Svi kandidati su sa govornice pozvali građane da izađu na izbore, daju povjerenje kandidatima Naroda i Pravde, te podršku Denisu Bećireviću za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

 

Povezane objave

Back to top button