ILIJAŠVIJESTI

U Ilijašu održan centralni predizborni skup SDA

Ove nedjelje je u prepunoj kino sali KSC-a održan centralni predizborni skup SDA BiH za područje općine Ilijaš, a u organizaciji OO SDA Ilijaš.

Predstavljeni su kandidati, ciljevi i mjere politike SDA iz Izborne platforme kao i projekti koji su pod rukovodstvom ljudi Stranke demokratske akcije realizovani na ovom području.

U ulozi domaćina prisutne je pozdravio nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo Mahir Dević, poručivši da će spoj mladosti i iskustva koji je Ilijaš vodio naprijed i omogućio realizaciju milionskih investicija i projekata u proteklom periodu od Gradskog stadiona, tržnice, Gradskog šetališta, Trga Alije Izetbegovića, brojnih drugih infrastrukturnih projekata, biti i nastavljen. Dević je istaknuo da SDA može putem ubrzanog razvoja, po uzoru na Općinu Ilijaš, pokrenuti promjene u Kantonu Sarajevo, te pozvao prisutne da glasaju za SDA kandidate, kao i za Bakira Izetbegovića, kandidata SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Nakon toga predstavljeni su i kandidati za Parlament Federacije BiH i nosilac liste Edin Smajić, koji se i obratio prisutnima.

U svom obraćanju Smajić je naglasio da Federacija Bosne i Hercegovine treba reforme u oblasti zdravstva, obrazovanja, radničkih prava, penzionog sistema, te pozvao prisutne da izađu na izbore, glasaju za kandidate SDA na svim nivoima vlasti, koji će te promjene i donijeti.

Nositeljica liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Alma Čolo u svom je kratkom obraćanju kazala da je ponosna što predvodi baš ovu listu, koju čine najveći profesionalci u svom poslu i veliki ljudi, te je riječ prepustila Amoru Mašoviću.

Mašović je održao emotivan govor podsjetivši na najmlađe žrtve pronađene u masovnim grobnicama, kazavši da su predstojeći izbori odsudni, da je od ogromne važnosti izaći na izbore jer oružje nisu haubice, nego olovke u rukama glasača. Poručio je da on neće nikome reći za koga treba da glasa, ali da on zna za koga će glasati, da će nastaviti stazom kojom ide 30 godina, za rahmetli Predsjednika RBiH Aliju Izetbegovića, putem koji je jasan, a ne stazama i stazicama koje vode u raskol, razdor i zaborav, gubitak države i nove masovne grobnice.

U kulturnom dijelu programa nastupio je Hor Preporod Ilijaš sa numerama „Bošnjak“ i „Dragi, predsjedniče“.

Centralni skup SDA Ilijaš završen je nastupom Armina Muzaferije i pjesmom “Da te nije Alija”.

 

Povezane objave

Back to top button