ILIJAŠVIJESTI

U Ilijašu održan centralni predizborni skup SDP BiH

Na Trgu Alije Izetbegovića u Ilijašu u utorak 20. septembra 2022. godine  je održan centralni predizborni skup SDP BiH pod sloganom „Da svane dan“. Predstavljeni su kandidati za sve nivoe vlasti za predstojeće Opće izbore u Bosni i Hercegovini.

Skup je počeo intoniranjem himne BiH, a prvi se nakon toga obratio u ime domaćina OO SDP Ilijaš Alan Šerak, kandidat SDP-a za Parlament FBiH, te je govorio o ponovnom vraćanju povjerenja glasača u SDP BiH 2018. godine, ostvarenim rezultatima u Kantonu Sarajevo u posljednje četiri godine, te pozvao građane da daju povjerenje kandidatima SDP BiH na svim nivoima vlasti na Općim izborima 02. oktobra 2022. godine.

Gradonačelnica Sarajeva i nositeljica liste za Skupštinu Kantona Sarajevo Benjamina Karić  prenijela je poruke o zajedništvu i važnosti konstantnog rada za dobrobit zajednice, te istaknula kako je razvoj svake općine važan za kanton i poručeno da su rezultati predstavnika sarajevskog SDP-a u kantonu vidljivi, te pozvala birače da glasaju za kandidate SDP-a, a posebno za žene i mlade.

Pored njih, skupu su se obratili i nositeljica liste za Parlament FBiH Jasna Duraković, te nositelj liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Saša Magazinović.

„Konstantnim radom smo na bolje promijenili stanje, građani nam vjeruju. Uvjerili smo se u to i prije kampanje, a i u toku predizbornih aktivnosti, kroz skupove u svim općinama, kao i kroz razgovore sa svim građanima našeg kantona. Ne bavimo se pričama, ne osvrćemo se na spletke, mi radimo“, istaknuto je.

U svom video obraćanju  kandidat za Predsjedništvo BiH Denis Bećirović je govorio o važnosti ovih izbora i trenutka u kojem je bitno izaći na izbore i svoj glas dati građanskoj državi BiH, te naglasio važnost promjena koje su nužne za poboljšanje života građana i njihov ostanak u Bosni i Hercegovini.

Povezane objave

Back to top button