U Ilijašu održan centralni predizborni skup SDP BiH

U punoj kino sali KSC Ilijaš u subotu je održan centralni predizborni skup SDP BiH pod sloganom „Zemlja za sve nas“.

Skup je počeo intoniranjem himne, a prvi se nakon toga obratio Damir Filipović, kandidat SDP-a za Skupštinu Kantona Sarajevo. Predstavljeni su kandidati za sve nivoe vlasti za predstojeće Opće izbore u Bosni i Hercegovini.

-Zavaravaju nas i lažu o nekom uspjehu, jedini redovi su ispred ambasada, javnih kuhinja, biroa za zapošljavanje. Sedam općina Ilijaš je odselilo iz ove zemlje, u Vitezu niti jedan prvačić nije upisan, Hercegovina je pusta. To više ne može tako. Pozivam vas da glasamo za zemlju za sve nas i bolju budućnost sve naše djece, kazao je, između ostalog, Filipović.

Prisutnim na skupu su se obratili: Segmedina Srna-Bajramović, Irfan Čengić, Belma Kapo i Damir Mašić.

Segmedina Srna-Bajramović, nositeljica liste SDP-a Skupštinu Kantona Sarajevo, navela je više nego važno da se u narednih nekoliko sedmica u sugrađanima probudi nadu, objektivna i uvjerljiva  vizija  kako ova zemlja, jedina koju imamo,  ima potencijal da bude bolja za život svojih građana, radnika, penzionera, studenata i svih ostalih.

Mašić je naglasio da građani zapravo imaju samo dva izbora, ili da izaberu postojeće stanje ili SDP kao jedinu alternativu nacionalnim strankama, te je poručio prisutnima da 07. oktobra izađu na izbore i glasaju za SDP i kandidata za člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Svi oni su, uz oštre kritike postojećeg stanja i vlasti, naglasili da će se SDP, kad i ako dođe na vlast, boriti da se stanje popravi i već imaju plan, Plan 10. Ono što je predviđeno SDP-ovim Planom 10 jesu poboljšanja u oblastima: ekonomija, zapošljavanje, pravosuđe, obrazovanje, javna uprava, pravedno društvo, euroatlantske integracije, sport i kultura, mladi, kao i ekologija.

 

Prethodni članakBijambare šišmišima najbogatije regionalno područje
Naredni članakRealizovan projekat za djecu “Kuhajmo zajedno”