ILIJAŠ

U Ilijašu održan Centralni predizborni skup Stranke za Bosnu i Hercegovinu

Općinska organizacija Stranke za Bosnu i Hercegovinu Ilijaš u petak 9. septembra 2022. godine organizovala je Centralni predizborni skup u kino sali Javne ustanove „Kulturno-sportski centar i Radio Ilijaš“.

Prisutne je na početku pozdravio predsjednik OO SBiH Ilijaš Almir Ibrahimović poručivši, između ostalog, da je najvažnije voditi poštenu kampanju bez blaćenja kandidata drugih stranaka, da je neophodno za poboljšanje stanja u zemlji da se cijeni profesionalnost, struka i rad i spriječi odlazak mladih iz države, kao i da se ne smiju davati obećanja koja se ne mogu ispuniti.

Nakon toga je program Stranke za BiH predstavio Bego Gljiva, kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo, naglasivši da je posebnost tog programa briga za djecu i starije osobe.

O problemima u zdravstvu i načinima unapređenja zdravstvenog sektora u Kantonu Sarajevo govorila je Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović, kandidatkinja za Skupštinu KS.

Direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH Muamer Bandić, kandidat za Skupštinu KS,  kazao je da je u ovoj stranci okupljena mlada ekipa oko uspješnog predsjednika i načelnika Semira Efendića, a koja želi da radi i da napravi iste pomake u Kantonu Sarajevo i državi Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Kantonalnog vijeća Stranke za BiH i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH Almir Bečarević posebno se osvrnuo na zabrinjavajuću demografsku statistiku i iseljavanje stanovništva iz BiH, rastuće probleme i energetsku krizu, sadašnja i predstojeća poskupljenja za koje vladajuće stranke ne nude rješenja.

Prof.dr. Zlatko Hadžidedić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na predstojećim Općim izborima kao stručnjak za međunarodne odnose, političku teoriju i teoriju nacionalizma, stava je da je jedini izlaz da državu učinimo jednaku evropskim, tako da Bosna i Hercegovina bude izgrađena kao nacionalna država. Kazao je da Stranka za BiH na izbore i izlazi sa takvim sloganom “Zajedno ZA jedno”, navodeći da on predstavlja formulu za naciju i nacionalnu državu svih Bosanaca.

Skup je zaključio predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu, mr. Semir Efendić, nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo,  sa porukom o nedjeljivosti BiH i potrebi dostojanstvenog života za sve građane, stavljajući akcenat na plan i program Stranke, te infrastrukturne i druge razvojne planove, kako u KS, tako i drugim nivoima vlasti u BiH.

Na kraju skupa predstavljeni su kandidati Stranke za BiH za predstojeće Opće izbore u BiH.

Povezane objave

Back to top button