SPORT

U Ilijašu održan Memorijal „Hašim Spahić“ u nogometu: Najbolji FK Rudar(Breza) i Š.F. „Tempo“ Ilijaš

Na novotvorenom stadionu u Ilijašu u sjajnom okruženju,po sunčanom vremenu,uz prisustvo velikog broja ljubitelja nogometa, u organizaciji JOB Unija veterana Ilijaš održan je turnir za omladince Memorijal „Hašim Spahić“. Nastupio je veliki broj mladih igrača uzrasta 2013. i 2011. godište, a koji su došli iz brojnih ekipa i gradova (Ilijaš, Breza, Visoko, Maglaj, Vogošća, Sarajevo…) a njihove igre, prelijepe akcije, sjajni šutevi i zgodici za TV špice oduševili su sve prisutne na tribinama ilijaškog nogometnog hrama.

Poslije mečeva u grupama za 2013. godište, u prvom polufinalu ekipa Š.F. Tempo (Ilijaš) savladala je MNK Vogošća rezultatom 6.0. U drugom polufinalu Š.F. Sportino (Maglaj) pobijedila je Š.F. Stars (Liješeva) sa 1:0. U meču za treće mjesto MNK Vogošća bila je bolja od Š.F. Stars rezultatom 1:0.

U odličnoj finalnoj utakmici ekipa Š.F. Tempo je slavila protiv Š.F. Sportino rezultatom 1:0 i na taj način osvojila ovaj turnir.

U kategoriji 2011 godište u prvom polufinalu Š.F Tempo  pobijedila je ekipu Crni Labud Župča sa 1:0.U drugom polufinalu bojim izvođenjem penala Rudar (Breza) pobijedio je NK Ozren (Semizovac) rezultatom 2:1. U meču za treće mjesto ekipa Crni Labud Župča nakon izvođenja penala rezultatom 2:1 bila je bolja od NK Ozren. U finalnom meču koji je oduševio ljubitelje nogometa viđena je sjajna nogometna predstava, a pobjedu je ostvarila ekipa FK Rudar (Breza) koji je sa 1:0 pobijedio Š.F. Tempo (Ilijaš).

Po završetku finalnog meča uslijedilo je proglašenje najboljih,uručenje pehara, medalja, diploma, zahvalnica i treba pohvaliti sjajnu organizaciju turnira koju je u sportskom dijelu organizovala Škola fudbala Tempo (Ilijaš).

Na svečanom otvaranju turnira prisutnim učesnicima, gostima, gledaocima obratili su se ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić a koji je i izvođenjem početnog udarca otvorio turnir.

Piše: Rešad MAMELA 

Povezane objave

Back to top button