ILIJAŠVIJESTI

Četvrta akcija darivanja krvi u Ilijašu

U organizaciji Crvenog križa općine Ilijaš i Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije BiH, u sjedištu Crvenog križa općine Ilijaš danas se održava  četvrta akcija dobrovoljnog darivanja krvi 2018. godine od 12:00 do 18:00 sati.

Sekretar CK Ilijaš Sejda Ćesan zahvalila se svima koji daruju krv i naglasila kako je zadovoljna odzivom sugrađana.

„Ovo je četvrta akcija darivanja krvi ove godine i izuzetno smo zadovoljni odzivom građana. Crveni križ Ilijaš i Zavod za transfuziju Federacije BiH i ovaj put su zajedno organizovali akciju darivanja krvi na koju se odazvalo 37 naših sugrađana, a prijavljeno je 42 dok njih 5 nije moglo dati krv iz zdravstvenih razloga. Za sve davaoce krvi Zavod je obezbijedio osvježenje i slatkiše. Zahvaljujemo se našim sugrađanima i nadamo se da će naše akcije biti prepoznatljive po velikom broju naših humanitaraca“, kazala je Ćesan.

Darivanjem krvi vršimo kontrolu vlastitog zdravlja te pomažemo napretku tuđeg !

Jedna puna doza krvi može spasiti čak tri života, a više od 3,5 miliona stanovnika. Da su zalihe premale, pokazuju i svakodnevni apeli rodbine i prijatelja koji preko društvenih mreža i portala mole građane da doniraju krv za njihove najbliže – one ugrožene.

Krv je lijek koji samo čovjek može proizvesti.

Povezane objave

Back to top button