Ovog petka u Biznis centru Ilijaš upriličena je promocija  knjiga  „Preživjeti 21 stoljeće“ i „Izopačeno Čovječanstvo“ autorice Žane Alpeza u organizaciji  Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” Ilijaš .  Predsjednica HKD Napredak Ilijaš Marioneta Ilić- Jureta na početku je prisutne upoznala ukratko sa djelima i biografijom autorice.

 Žana Alpeza rođena je u Ledincu, općina Grude . Nakon višegodišnjeg rada u međunarodnoj tvrtki je osnovala Udrugu i socijalno poduzeće. Predsjednica je Udruge pod nazivom „Pravi Put“. Udruga radi  na području čitave BiH, te i šire .Od 2015. godine na području Hercegovine su završeni neki od važnih projekata sa vladinim sektorom, raznim organizacijama kako domaćim tako i inozemnim, nevladinim sektorom, vijećem mladih raznih općina i slično. U zadnje dvije godine udruga radi sa inozemnim institucijama. Mentorica je u Razvojnoj agenciji Zapadno hercegovačke županije “Herag” na području strategija i planiranja tržišta. Autorica je knjiga pod nazivom „Izopačeno Čovječanstvo“ i „Preživjeti 21 stoljeće“ .

Za Radio Ilijaš autorica Alpeza kazala je nešto više o svojim knjigama.

-Knjige su skup kolumni, nadovezuju se jedna na drugu, a govore o tome kakav je čovjek u 21. stoljeću. O tome da li smo kroz  nove tehnologije, moderni život, IT, ,  razvili unutrašnje ja, osobni razvoj,  da li smo uspjeli da naučimo nešto, ne samo kroz metafizčki aspekt,  govori o tome kako se čovjek uopće snalazi u ovom vremenu. Poruka je optimistična, jer ništa ne može uništiti čovjeka kao biće, svakodnevno su prisutni cunamiji u našim životima, mi se s njima izborimo, prilagođavamo  i preživimo, kazala je Alpeza.

Knjiga „Izopačeno čovječanstvo“ naišla je na izuzetno dobar  prijem, te je nakon izlaska iz štampe promovisana u gradovima Hercegovine, zatim u Sarajevu,  te u Zagrebu i Splitu, a sad u manjim gradovima po cijeloj BiH.

Knjiga „Preživjeti 21. stoljeće“ izašla je u januaru ove godine, a riječ je o psihologiji, filozofiji, problemima laži, patologije, licemjerstva i beznađa u svakodnevnom životu iz perspektive autorice. U njoj otvoreno, bez ustezanja, kroz osobna iskustva progovara o mizantropiji kojom smo, nažalost okruženi. Sve više smo, misli autorica, zaokupljeni sami sobom i vlastitim uspjehom i na tom se putu negdje izgube prave vrijednosti, moralnost i jednostavnost, bez obzira na sredinu u kojoj živimo. 

Share.

Comments are closed.