ILIJAŠVIJESTI

U Ilijašu održano općinsko takmičenje iz predmeta tehnička kultura

U prostorijama OŠ „Đulistan“ održano je općinsko takmičenje iz nastavnog predmeta tehnička kultura za učenike V, VI, VII, VIII i IX razreda. Na takmičenju su učestvovali učenici iz pet ilijaških osnovnih škola koji su na školskim takmičenjima pokazali najbolje rezultat i dobili priliku da predstavljaju svoju obrazovnu ustanovu.

Takmičenje se sastojalo od teoretskog i praktičnog dijela. Teoretski dio podrzumijevao je testove znanja koji obuhvataju materiju iz nasteve tehnike i tehničke kulture za odgovarajući razred po važećim udžbenicima. Praktičnio dio podrazumijevao je izradu praktičnog rada prema crtežu koji je dodijeljen na dan takmičenja. Upute za realizaciju, pripremu materijala i alata uz naznačenu oblast, temu i opis zadatka, dostavljene su školama 15 dana prije takmičenja.

U kategoriji petih razreda učenica OŠ “Hašim Spahić” Asja Avdibegović zauzela je prvo mjesta, drugo mjesto osvojila je učenica OŠ “Podlugovi” Zakira Omerović, a učenica Nejra Ćiva iz OŠ “Srednje” treće mjesto.

Prvo mjesto na ovogodišnjem takmičenju za šeste razrede osvojio je Arman Duračak iz OŠ “Stari ilijaš”, drugo mjesto osvojila je Zejneb Alispahić iz OŠ “Podlugovi”, treće mjesto zauzeo je učenik Harun Zahirović iz OŠ “Đulistan”.

Prvo mjesto u kategoriji sedmih razreda osvojila je učenica Amila Agović iz OŠ “Stari Ilijaš”, drugo mjesto učenica OŠ ”Podlugovi” Sumea Sokolar i treće mjesto učenik OŠ “Hašim Spahić” Rejhan Šehović.

Kada su u pitanju učenici osmih razreda najuspješnija je bila učenica Elma Bajić iz OŠ “Podlugovi”, drugo mjesto osvojila je Berna Šerak iz OŠ “Hašim Spahić” i treće mjesto Amina Mešetović iz OŠ “Stari Ilijaš”.

Učenica Emela Mandra iz OŠ “Podlugovi” osvojila je prvo mjesto u kategoriji devetih razreda, drugo mjesto zauzela je učenica OŠ “Srednje” Lamija Delić, a treće mjesto učenik Hamza Palić iz OŠ “Stari Ilijaš”.

Ukupni ekipni plasman je sljedeći: prvo mjesto OŠ “Podlugovi”, drugo mjesto OŠ “Stari Ilijaš”, i treće OŠ “Hašim Spahić”.

Općina Ilijaš je učenicima takmičarima osigurala užinu i osvježenje, te za osvojena prva tri mjesta priznanja i novčane nagrade.

Izvor: Općina Ilijaš

Povezane objave

Back to top button