ILIJAŠ

U Ilijašu se obilježava “Narandžasti dan”-postavljene majice i baloni sa porukama na gradskom šetalištu

Udruženje Omladinska organizacija“ISKORISTI DAN-CARPE DIEM“ u sklopu projekta #100DayChallenge implementira obilježavanje Narandžastog dana. U okviru dana obilježavanja prevencije nasilja nad ženama, u cilju osvještavanja, podizanja svijesti i značaja pomenutog.

Kako je za Radio Ilijaš kazala Azra Ljubijankić, koordinatorica projekta, na gradskom šetalištu  su postavljene majice i baloni sa motivirajućim porukama.

Danas je Orange Day koji se obilježava svakog dvadesetpetog u mjesecu, dan prevencije  nasilja nad ženama. Mi smo postavili majice i balone sa porukama u našem šetalistu. Bit će ovo prilika da razgovaramo sa građanima i naša generalna poruka je STOP NASILJU NAD ŽENAMA“, kazala je Azra.

Inicijativu #100DayChallenge provodi Institut za razvoj mladi KULT uz finansijsku podršku Ambasade Sjedninjenih Američkih Država u BiH i omogućiće mladim ljudima uključenim u rad lokalnih omladinskih organizacija da u 100 dana izazova provedu aktivnosti usmjerene na rješavanje konkretnih problema i poboljšanje položaja mladih u lokalnim zajednicama. Inicijativa će osnažiti mlade ljude i lokalne omladinske organizacije da koriste znanja i vještine u cilju motiviranja i uključivanja svih zainteresiranih strana.

 

Povezane objave

Back to top button