U Ilijašu trening u okviru projekta “Prihvatimo različitosti, širimo toleranciju”

U okviru projekta “Prihvatimo različitosti, širimo toleranciju” koje realiziraju organizacije Global Analitika iz Sarajeva i UG Pomozimo djeci Banja Luka, planirana je realizacija treninga za mlade 21. decembra u Ilijašu.

S tim u vezi, ovim putem se obraćamo sa pozivom da nam se pridružite našem treningu u prostorijama Biznis centra u Ilijašu 21.12.2019.godine, sa početkom u 10.00 sati. Navedeni projekat je podržan od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH, s ciljem promocije međuetničkih odnosa i razvoja saradnje, kao i održivosti mira i stabilnosti.

Ovim projektom organizatori žele demonstrirati međuentitetsku saradnju s drugim konstitutivnim narodima Bosne i Hercegovine, što može donijeti napredak, umjesto problema. Navedeni trening za mlade je besplatnog karatkera, te će mladi sa područja opštine Ilijaša imati mogućnost da aktivno učestvuju, ali i da promoviraju značaj demokratskih načela nakon same realizacije treninga u okrivu demokratskih grupa mladih. Organizator snosi troškove ručka i osvježenja za učesnike. Također, aktivnim učešćem u ovom treningu, mladi Ilijaša imaju priliku da ostvare direktno učešće u omladinskom treningu koji promovira regionalnu saradnju i omladinski aktivizam u Albaniji u maju 2020. godine, u čemu naša organizacija učestvuje kao partner. Za sva pitanja i informacije, stojimo na raspolaganju. Molimo za potvrdu učešća na treningu da se prijavite putem maila: global.analitika@gmail.com

Prethodni članakKnjiga sedmice: „Crno mlijeko“ autorice Elif Shafak
Naredni članakOdržan Božićni koncert u Ilijašu