ILIJAŠMAGAZINVIJESTI

U kino sali Ilijaš odigrana predstava “Maša i Medvjed” na oduševljenje male raje

Predstava“Maša i Medvjed” beogradskog Mašinog pozorišta reditelja Saše Pantića  izazvala je ove nedjelje ogromno oduševljenje i veliki interes mališana i njihovih roditelja u kino sali KSC Ilijaš. Usprkos snijegu i hladnoći, odaziv mališana i njihovih roditelja bio je izvanredan, te su uživali u predstavi, urađenoj prema motivima iz istoimenog crtanog filma.

Predstava je edukativna, raspjevana i interaktivna, tako da su djeca uživala u svakom segmentu,a interes ne prestaje i nakon brojnih turneja u bosanskohercegovačkim gradovima. Predstava govori o maloj Maši, preslatkoj djevojčici s najslađim osmjehom i neodoljivim pogledom, koja je osvojila i srce jednog medvjeda, te mu postala najbolji prijatelj. Glumci  “Mašu i Medvjeda” doživljavaju kao predivan crtani film koji se uvukao u dušu mališana i to je inspirisalo glumce da i dalje igraju ovu predstavu.

Kreatori predstave kažu da žele ponuditi prave sadržaje za djecu uz cilj da promoviraju istinske vrijednosti i univerzalne poruke ljubavi  jer su danas i najmlađi ,nažalost,  izloženi svakojakim medijskim sadržajima koji nisu primjereni za njihov uzrast i imaju negativan utjecaj za njihov pravilan psihički i emocionalni razvoj.

Zasigurno je da su mališani u našem gradu uživali i smijali se u izvanrednoj dječijoj predstavi koja  je trajala 45 minuta te su svojim domovima otišli nasmijani uz smijeh i univerzalnu poruku da dobro uvijek pobijedi zlo.

JU KSC i Radio Ilijaš  i u narednom zimskom periodu kroz različite aktivnosti nastojat će obogatiti ponudu kulturnih sadržaja u kino sali Ilijaš.

Povezane objave

Back to top button