ILIJAŠVIJESTI

U kinu Ilijaš odigrana predstava za djecu “Petar Pan”

Predstava za djecu “Petar Pan” odigrana je večeras u Kino sali Ilijaš, sa početkom u 17 sati. Mališani su uživali u sjajnoj priči o jednoj dalekoj, ali dobro poznatoj zemlji Nedođiji gdje su živjeli najbolji prijatelji Petar Pan i Zvončica.

Petar Pan je u svakodnevnom sukobu sa ozloglašenim Kapetanom Kukom, a stanovnici Nedođije su mu najveća podrška u borbi protiv ovog nevaljalog gusara. Prava i nezaboravna avantura kreće kada Petar i Zvončica saznaju da će im u posjetu doći čarobnjak Merlin i donijeti razne poklone. Merlinovu posjetu sabotira upravo Kapetan Kuka, sa svojim pomoćnicima.

“Predstava je rađena po istoimenom crtanom filmu i knjizi (pozorište Kriande iz Beograda). Ovo je interaktivna predstava a to znači da u njoj učestvuju i prisutni mališani. Ova predstava nosi poruku djeci da budu strpljivi u životu, da čekaju i da vjeruju u svoje snove i da će se oni ostvariti ako zaista vjeruju u to. Večeras su tu bile i moje kolege Jovana Korbar u ulozi Zvončice i Predrag Prodanović u ulozi Kapetana Kuke i Čarobnjaka Merlina”, kazao je glumac Milan Tošić koji je igrao ulogu Petra Pana.

Da li je čarobnjak Merlin ipak ostvario svoj cilj, saznali su mališani na kraju predstave.

Povezane objave

Back to top button